Sivut

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeinen käsilaukku - korkkia kuten shampanjapullon korkki

Sain serkultani Sarilta tapaninpäivänä joululahjaksi palan korkkikangasta. Heti seuraavana päivänä aloitin siitä käsilaukkua. Laukussa on päällä korkkikangasta ja osassa kohdissa (hihnat, sisäosat, päällitaskun reunat) kirpputorilta ostetusta mokkahameesta paloja. Vuoria en laittanut, koska korkkikankaan ja mokan nurja puoli oli ihan siistiä.



Voiko naisella on liikaa käsilaukkuja?

Oikein ihanaa vuotta 2018 kaikille! Kohta paukkuu taivaalla...

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Nahkaiset jumppatossut

Vanhat jumppatossuni olivat kylmät. Tossujen pohjista tuli läpi kylmyys lattiasta ja jalkojani palelsi aina jumppatunnin jälkeen. Työssäni joudun olemaan jumppasalissa noin kaksi tuntia viikossa ja kylmät jalat saavat koko kropan palelemaan. Joten päätin ottaa kaavat vanhoista tossuista ja ommella nahkapaloista uudet tossut, joiden pohjassa sisäpuolella on huovutettua villaa (sekin vanhaa jämää muista töistä).


Tossuista tuli hieman väljät, mutta mahtuupa paksumpi sukka alle.

Kappaleet leikattuna. Pohjassa alla mokkanahkaa ja päällä
huovutettua villaa. Sprayliimalla kiinnitin huovan pohjaan.

Pohjiin laitoin vielä liukuesteeksi geeliliimaa, jonka olen
huomannut olevan hyvää liukuestettä.

Kaavoja yritin teille antaa linkkinä, mutta ei minun tavallani toiminut pilvipalvelut. Yritän selvittää tässä loman aikana kuinka sen saa toimimaan, kun kuvana ne on vaikea saada oikean kokoisina tulostettua. Laitan muitakin kaavoja samalla tavalla, kun saan selvitettyä, esim. sytohuivin kaavat julkiseksi.

Päivitys 28.12.2017: 
Nyt pitäisi olla kaavat tulostettavissa: päälliosien kaavat tästä painamalla ja pohjakappale täällä.

Mukavaa, mutta niin sateista, päivää teille 😏

tiistai 26. joulukuuta 2017

Dominoneulesukat

Näin joulun pyhinä ei ole oikein mitään järkevää tekemistä, joten nyt on aikaa kirjoittaa blogia. Dominoneulesukkia tein kahdet tässä jokin aikaa sitten ja nyt voin niistä kirjoittaa aikani kuluksi.

Jos haluat ohjeen alusta asti, niin petyt, sillä saat opetella dominoneuleen ensin ja sitten voit tällä huonolla ohjeella tehdä niistä sukat. Olin jo pitkään miettinyt, miten dominoneulesukkaan pitäisi tehdä kantapää ja tämä minun ratkaisuni istuu jalassa todella hyvin. Kantapää on tiimalasi eli lyhennetyillä kerroksilla tehtävä kantapää. Sukka näyttää hassulta, mutta istuu jalassa hyvin.



Persikkaisissa sukissa on hieman isompi dominoneliö (37 s) kuin tilkkumaisissa sukissa (35 s). Molemmat on neulottu Nalle-langan jämistä. Puikkoina 3 mm sukkapuikot.


(Dominoneule 37 silmukalla:
1. krs: koko krs o. Käännä.
2 krs: 17 o, nosta 1 s neulomatta, 2 o yht, vedä nostettu s neulotun yli = 3 s ylivetokavennus, 17 o. käännä työ.
3. krs: nosta 1 s, loppu o. Käännä
4. krs: 1 s neulomatta, 15 o, 3 s ylivetokav., 16 o. Käännä.
Jatka näin, kunnes silmukat loppuvat. Katso esim. ohje täältä.)



Aloitin sukan kärjestä: Tee ensin yksi dominoneliö 37 s, jonka jälkeen otin uudet 37 silmukkaa aloituskärjestä ja tein siihen uuden dominon. Näin sain sukan kärjen. Kuvissa "ohje".







































































Jatka dominoneliöitä, kunnes olet kantapään kohdassa. Neulo siihen kohtaan samalla silmukkamäärällä tiimalasikantapää.






Jatka kantapään jälkeen neliöitä, kunnes olet neulonut vartta tarpeeksi.











Puolikas neliö varren reunaan: Kun olet poiminut reunassa 37 (35) silmukkaa ja aloitat ensimmäisen kerroksen, päätä 1 s aloitusreunassa. Päätä joka kerroksen alussa 1 s alussa. Näin saat puolikkaan neliön reunaan.


Neuloin myös yhdet sukat, jossa varsi on dominoneuletta
(Lanka Novitan Puro ja teräosa Nallea) ja poimin reunasta
silmukat tavalliseen teräosaan. 
Mukavaa Tapanin päivää! Nyt Tapanin ajelulle serkulle.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Brookie

Aamupäivällä tuli hetki, jolloin päätin leipoa. Ulkona sataa vettä jatkuvasti, joten leivonta on oivaa puuhaa sadepäivälle. Lidlin Liedellä-lehdessä (talvi 2017) oli mukava resepti, jota päätin kokeilla. Minulla ei ollut Lidlin Bellarom-suklaata, vaan olin ostanut varalle Maraboun black saltlakrits-suklaalevyn. Toimi tässä reseptissä hyvin.


Resepti: Lidlin Liedellä-lehti (talvi 2017), s. 20.

Nyt korjaamaan itse tehtyjä joustofarkkuja, jotka ovat leventyneet ja lyhentyneet käytössä elastaanin takia. Enpä osannut huomioida sitä kaavoja tehdessä. Oppia ikä kaikki!

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Himmelihommia

Lahden Kätevä-messuilla marraskuussa sattui silmiin lasihimmelipillit. Pakkohan niitä oli ostaa, kun ruisolkia ei tahdo enää mistään löytää. Tein himmeleitä viimeksi noin 25 vuotta sitten ja näköjään taito on vielä tallella. Kuvista katsoin mallit ja muuttelin tehdessä itselleni sopiviksi ja lasipillien määrän mukaan jouduin isomman pienentämään. Kaksi pussia 5-senttisiä lasipillejä meni näihin kahteen työhön ja yksi lauantai.




Nyt on kestävät himmelit jouluiksi. Ehkä näitä on helpompi säilyttää kuin olkihimmeleitä. Pienempi menee joulukukan sijasta äidilleni.

Moni käsityöni odottaa, jotta saisin ne tänne postattua, mutta ne ovat jääneet, kun pitäisi kirjoittaa ohjeita yms. aikaa vievää. Ehkä joskus... mutta kuitenkin, hyvää alkanutta joulukuuta!

torstai 23. marraskuuta 2017

Puikot heiluneet äänikirjojen tahdissa


Olen kohta kaikki ruotsalaiset dekkarit kuunnellut äänikirjoina ja parin taisin lukeakin, kun eivät olleet julkaisseet äänikirjoina. Ruotsalaiset kirjailijat osaavat kirjoittaa hyviä dekkareita. Äänikirjojen kanssa sopii hyvin neulominen ja näitä neuleita onkin tässä valmistunut.

Villatakki
Langat tähän villatakkiin ostin kesällä Karnaluksista Tallinnasta. Lanka on Sloveniasta nimeltään Bilby ja siinä on 75% superwash villaa ja 25% polyamidia. Puikot olivat 3 mm. Pitsin mallin löysin jostain epämääräiseltä venäläiseltä nettisivulta Pinterestin kautta. Ikävä kyllä se ei ollut tekijän sivusto, vaan kopioitu luvattomasti jostain muualta.






Säärystimet
Neuloin työkaverille säärystimet. Käytin kuvioon vanhaa tassunjälkimallia, mutta muutin sen sopivaksi silmukkamäärään. Lankoina oli epämääräisiä jämäkeriä Alize Superwashia ja Novitan Pikkusiskoa. Puikot 2,5 mm.



Kotisukat
Nalle-langasta neuloin itselleni vielä uudet kotisukat. Tällaiset lyhyet ovat kivat kotona tassutella. Pörröraidat ovat jotain nimettömiä jämiä. Puikot 3 mm ja puikoilla 14 silmukkaa/puikko.


Jospa jatkaisi keskeneräistä äänikirjaa, kun jäi niin jännään paikkaan, ja puikoilla kokeilussa dominoneulesukat. Saas nähdä tuleeko niistä kunnolliset, kun en löytänyt hyviä ohjeita, niin pitää itse kehitellä. Mukavaa marraskuun loppua jok'ikiselle!

perjantai 10. marraskuuta 2017

Piirakkaperjantai

Kova ja työntäyteinen viikko takana ja ennen viikonloppua oli kiva leipoa. Leipominen taitaa olla yksi minun rentoutumiskeinoistani, höh? Pinterestin kautta olin jo aikaisemmin löytänyt nämä piirakoiden ohjeet ja sivustot. Kaupan hevi-osastolta löytyi kotimaisia omenoitakin, joten omenapiirakkaa piti myös kokeilla. Puolukka on omasta pakkasesta sekä omenahillo.

Pehmeä omenapiirakka
Ohje löytyy täältä. On muuten hyvää. Tätä pitää tehdä useamminkin. Nam!



Puolukkapiirakka muruseoksella
Ohje on tästä linkistä. Harvoin minulle maistuu puolukkaleivonnaiset, mutta tämä oli hyvä. Teen toistekin.

Hyvää viikonloppua kaikille, jotka tämän postauksen lukevat!
Mitä teillä touhutaan perjantaisin?

lauantai 21. lokakuuta 2017

Meikkipussi

Ompelin viime tipassa Käly Valkoisen tyttärelle meikkipussin, johon laitoin koristeeksi karkkipussin kuvia. Pussin ompelin kristallimuovista, jotta karkkimainokset näkyvät ja lentokentällä ei tarvitse erikseen vaihtaa nesteitä läpinäkyvään pussiin. Olen itse käyttänyt jo kaksi kertaa samanlaista meikkipussia lentomatkalla ja turvatarkastus on hyväksynyt kyseisen mallin. Siis monikäyttöinen pussukka!


Onnea, Heidi, maanantain johdosta!


torstai 19. lokakuuta 2017

Sininen ja valkoinen

Sininen

Virkkasin loppukesästä siskolleni sinisen verhokapan paloista. Tein joka reunan samanlaiseksi, jotta hän voi pitää tätä myös pöydällä, jos ei halua verhoksi. Malli löytyi jostain Pinterestin syövereistä, enkä saanut kunnon lähdettä esiin, koska venäläinen sivusto oli sen jostain kopsannut. Harmi suunnittelijalle! Lankana Maxi ja koukku 1,5 mm.

 

Valkoinen



Sinisen jälkeen virkkasin myös valkoisen verhokapan paloista. Samanlaiselta epämääräiseltä sivulta löysin myös tämän mallin. Sama lanka Maxi ja koukku 1,5 mm. Tässä kapassa on yläreunassa lenkit, johon voi pujottaa verhotangon. Verho ei ole ikkunassa kuvattu, koska en tiedä pidänkö tämän itse vai annanko jollekin.


lauantai 14. lokakuuta 2017

Olohuoneen Eino Leinot

Olohuoneen ikkunoihin 100% Eino Leinoa, pellavaa.

Verhokankaassa oleva runo:
Rauha
Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?
Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä tietävi rauhan mun sydämessäin
tää suuri ja outo ja uus?

Minä kuulen kuink` kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja tou`ot ja muut.

Kaikk` on niin hiljaa mun ympärilläin,
kaikk` on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää.
Eino Leino 1898


En yhtään ihmettele, että valmisverhot maksavat maltaita, kun näiden leikkaamiseen ja ompeluun meni monta iltaa. Olisin samassa ajassa ommellut monet vaatteet. Kankaan ostin Saupartista, Saukkolasta, - 50% alennuksella. Siellä on aika usein hyviä tarjouksia kankaille. Se on Kangastus Oy:n 100% pellavaa.

lauantai 7. lokakuuta 2017

Syksyinen puolukka-kookoskakku

Syksyn kunniaksi leivoin puolukoista kakun. Netistä löytyi kiva resepti tähän (Iltalehden sivulta). Lisäsin kuitenkin hieman puolukoiden määrää noin kahteen desilitraan, kun reseptissä on vain yksi desi.


Sattuipa sopivasti käly Keltainen tulemaan kylään miehensä kanssa, kun kakku oli jäähtymässä. Saimme hyvät päiväkahvit maistellen uutta kakkua 😋

Mjau-paita

Kävin viikolla ostamassa Karjaan Mööbelistä hauskaa trikoota. Samalla vein omistajaserkulleni synttärilahjat, koska hänellä oli syntymäpäivä. Tai siis asia oli toisinpäin: menin viemään lahjoja, mutta löysin liikkeestä taas uutta ja ihanaa trikoota, joka läksi matkaani. Pohjaväri on just minua ja kuvio myös, olenhan kissafani. Liikkeessä on myynnissä laadukkaita trikoita, jotka kestävät hienosti pesuja ja käyttöä. Sieltä en yleensä poistu ilman kangasostoja. Pitääkin rajoittaa käynteja siellä, sorry Sari 😊


Nämä tavalliset t-paidat ovat minun työasujani, siksi kaappini on täynnä t-paitoja eri kuoseilla. Näiden päälle kun vetää neuletakin, niin työasu on valmis. Aika tylsää, mutta käytännöllistä.

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Syyskuussa touhuttua

Vähän on jäänyt tämän blogin postaukset, kun on ollut touhua ja kiirettä töissä. Laitanpa tähän nyt vihdoin viime kuun väkerryksiä.

Vaahteranlehtiä lasinalustoiksi


Virkkaamalla värkättyjä lasinalustoja. Ohjeen löydät täältä. Lanka on Maxi-puuvillalankaa ja koukku 1,5 mm. Kovettaminen vesi-EriKeeper + seoksella.

Nalle-lankojen jämiä sukiksi


Flunssan vaivatessa oli hyvä hyvä neuloa sukkia. Joka puikon jälkeen piti nenää kuivata. Tämän kirjoneuleen kaavio täällä. Nämä tulee siskoni varpaita lämmittämään.

Sari-serkun kortti


Serkku täytti tänään vuosia. Tein kortin tuollaisilla liikkuvilla hiluilla (paljetteja, pieniä tähtiä ja numeroita). Onnea vielä, Sari 🌹

lauantai 30. syyskuuta 2017

Hunajainen omena-pähkinäkakku

Sain työkaverilta pussillisen kotimaisia omenia ja niistä piti heti vapaapäivänä kokeilla uutta kakkua. Sopivaa syystarjottavaa.


Hunajainen omena-pähkinäkakku
noin 12 palaa

Kakkutaikina:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
2-4 omenaa
50 g hasselpähkinärouhetta
2-3 tl hunajaa
1 tl jauhettua kardemummaa
raesokeria
n. 75 g kylmää (mielellään jäistä) voita

Koristeluun:
tomusokeria

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vatkaimella vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää jauhot, johon sekoitettu leivinjauhe, varovasti sekaisin muna-sokerimassaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n 21 cm halk). 
Kuori omena ja viipaloi ne. Asettele viipaleet taikinan päälle limittäin. Lisää omenien päälle pähkinärouhe. Lisää hunajanokareet, kardemumma ja raesokeri kakun pinnalle. Leikkaa voista juustohöylällä ohuita siivuja ja asettele ne päällimmäiseksi.
Paista kakkua 175 asteessa  noin 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys tikulla.
Koristele kakku sen vähän jäähdyttyä tomusokerilla.
Tarjoa kakkua vaniljakastikkeella tai jääteön kera tai nauti sellaisenaan.




torstai 14. syyskuuta 2017

Miehen ikivanhan nahkatakin tuunaus

Vuonna 'miekka ja kirves' tein tämän alkuperäisen nahkatakin miehelleni. Tämä oli opiskelutyö Jyväskylästä ja siihen aikaan piti olla kaikenlaisia härpäkkeitä takissa.


Leikkasin olkalevikkeitä ja tikkasin ne kapeammiksi kiinni takkiin, vähän kuin koristeeksi. Purin vanhan vuorin pois ja leikkasin sen avulla viininpunaisen raidallisen vuorin takkiin. Povitaskuun piti tietysti laittaa pieni lappu huijaamaan ostettua. Vanhan välivuorin pesin ja laitoin uuden vuorin sisään, sillä nykyisin ei enää saa Suomesta aitoa villaa sisältävää villavatiinia. En ole ainakaan löytänyt mistään. Sopivan paksuista resoria ei löytynyt lähialueilta eikä nettikauppakaan onnistunut (tilasin, mutta oli ihan lirua), joten neuloin 1o, 1n -resorit itse Alize Superwash -langasta. Kiinnityksen vaihdoin vetoketjuun.


Yllättävän hyvänä oli nahka pysynyt, vaikka oli roikkunut henkarissa varastossa kauan. Vähän oli sieltä ja täältä venynyt, mutta se on voinut tulla jo silloin aikanaan käytössä. Mies nimittäin käytti tätä paljon. Toivottavasti takki saa nyt yhtä pitkän elämän.

Huono kuvanlaatu, koska ulkona sataa kaatamalla
ja sisällä joutui käyttämään salamavaloa. Anteeksi!
Hinnaksi tuli hieman yli 20, jos en laske työlle hintaa. Joten oli aika kannattava tuunaus!

Huomenna suunnaksi Oslo. Saa nähdä, onko laukku täynnä villalankoja vai peikkoja?

lauantai 9. syyskuuta 2017

Töihin säilytystä pädien latureille

Oppilaani saivat viikolla käyttöönsä "omat" (koululta lainassa) iPadit ja niissä jokaiselle tuli mukana laturi. Ainakin aluksi latureita säilytetään luokassa. Nyt ne laturit ovat laatikossa ja sekasotku on kauhea, eikä omaa laturia löydy helposti. Sain eilen idean, joka piti heti toteuttaa. Tein latureille ripustettavan taskusäilyttimen. Taskuissa on jokaisen nimi ja sisällä oma laturi.





Kankaat löytyivät taas kerran omista tilkkulaatikoista. Taustakangas on Minna P:ltä saatu vanha verho, sen takana on tukikankaana vanhaa tukevaa lakanaa, taskut ovat jämätilkkuja muista töistä. Punainen ei ihan riittänyt kaikkiin taskuihin, joten pistin mukaan vastavärinä vihreää farkkua (joka jäi omista farkuista). Taskuihin nimilapuille ompelin kristallimuovista pienen lokeron. Ripustimena on lyhyt henkari, jonka olen irroittanut sisustuskankaiden riippunäytteistä. Samoista henkareista otin pitkulaiset painot alapäärmeeseen. Taskujen alareunat kiinnitin Eurokankaasta ostetuilla koristeellisilla nauhoilla. Nuo nauhat eivät ole kestäneet pesua, kuviot hävinneet, joten tähän työhön juuri sopivia.




Varsinainen kierrätysten kierrätystyö! Käytössä vasta näkee, oliko tämä hyvä idea ja toimiiko luokassa.

lauantai 2. syyskuuta 2017

Äänettömät farkut

Olen ollut lähes puhumatta melkein kaksi viikkoa, kun flunssa iski ja vei ääneni. Kurkkukipu ja äänettömyys ei muuta tekemistä haitanneet kuin kommunikaatiota (jä yöunia). Jaksoin siis ommella ja samalla kuunnella äänikirjoja. On muuten ihana palvelu netissä tuo BookBeat.com!

Olin kauan jo harmitellut kauppojen farkkuja, kun ne ovat tällä hetkellä sellaisia makkarankuoria, ettei tällaiselle lihoneelle punkerolle sopineet mitenkään. Päätin sitten moneen vuoteen tehdä itse, kun Sarille Karjaan Mööbeliin oli tullut myyntiin joustofarkkukangasta. Kävin ensin ostamassa vihreää farkkua ja myöhemmin musta-harmaata, kun kerrankin sain tehtyä kunnon kaavat.


Jaksoin piirtää housun peruskaavat tällä kertaa ihan alusta lähtien ja tehdä niihin jopa kaavamuutokset lakanakangaskokeiluhousuilla. Hieman piti kuitenkin sovituksessa, jouston takia, ottaa sisään takasaumasta, mutta mielestäni farkuista tuli mukavat ja sehän on nykyisin minulle pääasia vaatteissa. Vyötärönauhan sisään piilotin leveän kuminauhan, jotta vyörärökin on joustava ja mukava, jopa turvotuspäivinä.

Kuvat ovat mitä ovat, kun en halua itseäni kuvata tänne.


Nyt jatkuu miehen nahkatakin tuunaus, kun sain vihdoin käytyä ostamassa siihen vetoketjun. Takin paljastan täällä sitten, kun valmistuu.

perjantai 25. elokuuta 2017

Olosukat jämistä

Neuloin itselleni olosukat jämälangoista. Lankoina Nallea ja Teeteen Pallasta, puikot 3 mm ja silmukoita oli 14/puikko.
Aloitin sukat jo mökillä kesällä ja jatkoin nyt flunssassa kotona. Tällaista jaksaa tehdä, vaikka yskittää ja ääni on poissa. Onneksi jotain!



Varressa tämä mallineule,
jonka suunnittelin neuloessa.

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Trikootilkuista t-paitoja

Nämä paidat ovat varsinaisia tilkkupaitoja, joista tuli tosi riemunkirjavia. Kehtaanko käyttää muualla kuin kotona, saa nähdä? Tilkkulaatikkoni hieman tyhjeni, mutta ei paljoa. Piti katsoa vähän yhteen sopivia värejä, joten laatikkoon jäi vielä paljon erilaisia trikoita.


maanantai 14. elokuuta 2017

Ekapäivän t-paita

Koulu alkaa tiistaina ja saan uudet oppilaat. Minä aloitan työt taas pienten oppilaiden kanssa. Sain päähäni, että silloin pitää olla uusille oppilaille silmäniloa ja sopivaa vaatetusta myös opettajalla. Karjaan Mööbelissä olin nähnyt tätä numerotrikoota (puuvilla-elastaani), joten ajoin sinne sitä hakemaan ja ompelin eka koulupäivän t-paidan. Pinkit trikoopalat myös Karjaan Mööbelistä. Ompelin siitä aikaisemmin kesällä pojalle paidan.


Vähän tämä mielestäni näyttää yöpaidalta, mutta huomaako nuo nuoret oppilaat sitä 😏

Oikein aurinkoista koulun aloitusta kaikille 🌞🌞🌞

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Täydellisen käsilaukun metsästys

Olen ostanut ja tehnyt käsilaukkuja vuosien varrella. Minulla on aina käsilaukku mukana, jotta tavaratkin ovat aina mukana (lompakko, kortit, kännykkä, huulirasva...).
Kaikissa omistamissani käsilaukuissa on aina jotain vikaa:
- liian syvä, ei löydy tavaroita
- liian matala. Lompakko varkaitten saatavilla heti, kun avaa
- liian vähän lokeroita
- liian paljon lokeroita, mitään ei löydy nopeasti
- läppä tiellä
- vaikea avata/sulkea
- ei saa olkapäälle
- vuori liian tumma, ei näe tavaroita
- ei mahdu pienet ostokset tai pädi
- liian painava tyhjänä ja tavaroilla varustettuna vieläkin painavampi
- jne, jne...

Nyt yritin ottaa kaikki nuo kriteerit huomioon, kun ompelin uuden käsilaukun. Saapi nähdä toteutuuko, mutta kiva oli ommella ja suunnitella lisäjuttuja ompelun edetessä.



Ostin käytetyn nahkatakin viidellä eurolla Horsbäckin osto- ja myyntiliikkeestä Hankotien varrelta. Nahkatakki olisi ollut sopiva minulle, mutta en ihan tuosta nahasta halunnut takkia, vaan heti ideoin siitä laukun. Nahka on (luultavasti) sikanappaa, joka on kuvioitu käärmeeksi. Nahkaa siitä vielä jäi yli, joten sitä riittää vielä toiseen laukkuun tai muuhun pieneen työhön. Nahka oli täysin virheetöntä ja luultavasti takkia ei ollut käytetty kuin pari kertaa, kun se vaikutti ihan uudelta. Nahka oli hyvin ohutta, joten tilasin tukevaa ja silitettävää tukimateriaalia (Decovil I Light) Hämeen Tekstiilituonnista. Vuori on pinkkiä ja paksua juhlapukusatiinia, jonka löysin kangaskaapista. Vetoketjut olen tilannut kilohintaan Kangas Keitaasta, joten niitä minulla piisaa.

Nahka ja alkuperäinen takki

Kuvia laukun yksityiskohdista:

Sivuosa ja säädettävä olkahihna.

Olkahihnan sain kivasti leikattua takin alavarasta, jossa oli jo valmiina tukikangas. Näin sain tukevamman hihnan. Kassin etuosaan sain hauskasti takin etutaskut, joihin ompelin vain erilaiset kiinnittimet, toiselle puolelle Anittalta saadut "lenksut" ja toiselle tarranauhan. Niissä voi hyvin pitää vaikka kännykkää. Takin alkuperäisistä saumoista en leikatessa välittänyt (eli niiden sommittelusta), sillä nahka oli sen verran kirjavaa, eikä alkuperäiset saumat paljon näy kassissa. Kassin sivukappaleen leikkasin takin takakappaleesta.
Taskuja
Sisällä taskuja on kolme erilaista. Tavallinen tasku (Mellun Hollywool-merkki on siihen ommeltu), johon kiinnitin myös nauhan ja avainrenkaan (unohdin ottaa kuvaan näkyviin). Olen todennut sen käytännössä hyväksi kotiavaimille. Toisella sivulla on pitkä vetoketjutasku (kissanauhaa ommeltu vetoketjun alle), joka on irti vuorista, jotta sen taaksekin saa pientä tavaraa. Päädyssä on tasku varalaturille.

Toivon, että tämä käsilaukku olisi minulle täydellinen nykytarpeeseen.

Nyt aloitan miehen vanhan nahkatakin purkamista isompana projektina. Tuunaan siitä hänelle uuden syystakin tai ainakin "hiirelle tuluskukkaron" 🐁