Nämä olivat hyviä!
Hunajaiset suklaarouhekuppikakut
(12 kpl)
150 g huoneenlämpöistä margariinia
100 g sokeria
2 rkl hunajaa
2 munaa
150 g vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
70 g tummaa suklaata rouheena
Kuorrute:
50 g tummaa suklaata
50 g margariinia
n. 70 g Viola-tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
Tee näin:
* Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
* Asettele 12 kuppikakkuvuokaa muffinipellille.
* Vatkaa margariini, sokeri ja hunaja kuoheaksi vaahdoksi.
* Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
* Leikkaa sahateräveitsellä suklaa rouheeksi.
* Lisää vehnäjauhot (johon sekoitettu leivinjauhe ja suklaarouhe) ja sekoita hyvin.
* Täytä kuppikakkuvuuat niin, että 2/3 tulee täyteen.
* Paista uunin keskiosassa 15-20 min.
* Anna jäähtyä pellillä ensin noin 5 min, jonka jälkeen siirrä ne jäähtymään ritilälle.
*Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin pursotat kuorrutteen.
Kuorrute:
* Sulata suklaa mikrouunissa pienellä teholla.
* Sekoita pehmeä margariini ja tuorejuusto keskenään ja sitten suklaan joukkoon.
* Lisää seokseen tomusokeri.
* Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Koristelu:
* Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa sopiva tylla.
* Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
* Voit sirotella pinnalle vielä suklaarouhetta tai nonparelleja, jos haluat.
3 kommenttia:
Nam, nam, näyttävät suussa sulavilta herkuilta :)
Olivat tosi hyviä, mutta annoksesta tulee vain 12 kpl, joten seuraavalla kerralla leivon tuplataikinan. Kivaa, kun resepteihinikin joku kommentoi! Kiitos, Tuitiina, kommentista :)
Naamakirja heitti muistelon vuojelta 2015, olin teheny näitä ja kuola alako valluun jo kuvasta🤤 Ny ollaan aikalailla kanamunattomia ja pojan perhe täysin vegaanisia, taijjampa kokkeilla vaihtaa munat johonki ja ilahuttaa koronasta toipuvaa pojan perhettäki herkuilla 🥰
Lähetä kommentti