Sivut

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsakakku -perheen suosikki

Teen aina kesän ensimmäisestä ja syksyn viimeisestä kesäkurpitsasta kakun, johon ovat ihastuneet kaikki, jotka ovat sitä maistaneet. Sain reseptin kauan sitten entiseltä naapuriltani Hilleviltä. Jaan sen nyt teille.

Kakku on maultaan herkullinen, ulkonäkö ei.


Kesäkurpitsakakku
2 munaa
2 dl sokeria
125 g sulatettua margariinia
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva. Raasta (isolla terällä) kesäkurpitsa kuorineen (purista liikoja nesteitä pois ennen lisäämistä) ja lisää taikinaan. Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
Kaada taikina melko pieneen vuokaan (joka on tietysti voideltu ja korppujauhotettu) ja kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan.



Reseptistä tulee tosi pieni kakku, joten leivon sen yleensä kaksinkertaisena normaaliin vuokaan tai jopa kolminkertaisena, jotta saan kaksi kakkua.

3 kommenttia:

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Tätä meinaan kokeilla.

Aila kirjoitti...

Mä maistoin tätä eilen kylässä ollessani. Resepti oli kuulemma täältä peräisin ;) pitääpä itekin kokeilla :D

Mellu kirjoitti...

Mukavaa, kun hyvät reseptit kiertää :) Kannattaa kokeilla ja tehdä pakkaseen nyt monta kakkua, kun yöpakkaset vie ulkoa kesäkurpitsat. Tähän käy ne ylisuuretkin kesäkurpitsat.