Kakku on maultaan herkullinen, ulkonäkö ei. |
Kesäkurpitsakakku
2 munaa
2 dl sokeria
125 g sulatettua margariinia
3 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva. Raasta (isolla terällä) kesäkurpitsa
kuorineen (purista liikoja nesteitä pois ennen lisäämistä) ja lisää taikinaan.
Sekoita mausteet ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
Kaada taikina melko pieneen vuokaan (joka on tietysti voideltu ja
korppujauhotettu) ja kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan.
Reseptistä tulee tosi pieni kakku, joten leivon sen yleensä kaksinkertaisena normaaliin vuokaan tai jopa kolminkertaisena, jotta saan kaksi kakkua.
3 kommenttia:
Kiitos ohjeesta. Tätä meinaan kokeilla.
Mä maistoin tätä eilen kylässä ollessani. Resepti oli kuulemma täältä peräisin ;) pitääpä itekin kokeilla :D
Mukavaa, kun hyvät reseptit kiertää :) Kannattaa kokeilla ja tehdä pakkaseen nyt monta kakkua, kun yöpakkaset vie ulkoa kesäkurpitsat. Tähän käy ne ylisuuretkin kesäkurpitsat.
Lähetä kommentti