Sivut

torstai 10. lokakuuta 2013

Raparperikookospiirakka ruskan kunniaksi omenasta

Tuli taas hetki, jolloin halusin leipoa. Mitä aineita kotona on? Löytyi pussillinen kotimaisia, kirpeitä syysomppuja ja ne perusaineet. Reseptin hakuun...

Sain anopiltani monta vuotta sitten tällaisen reseptin, joka tehdään raparperista. Muuntelin sen omenalle sopivaksi. Laitan alla olevaan reseptiin molemmat versiot. Molemmat ovat hyviä!

Raparperi- tai omenakookospiirakka
Pohjalle raparperiversioon:
1 l raparperipaloja
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
Pohjalle omenaversioon:
4 isoa omenaa (kuorittuna ja viipaloituna)
2-3 rkl sokeria
ripaus kanelia
siirappia norona, jos omenat kovin kirpeitä
Päälle taikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl voi- tai margariinisulaa (=n. 80 g)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
raesokeria (voi jättää poiskin)
1. Levitä raparperipalat voideltuun vuokaan. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauho ja ripottele se raparperien päälle.
1. Omenaversiossa: Kuori ja viipaloi omenat ja levitä voideltuun vuokaan. Ripottele niiden pinnalle sokeri ja kaneli. Lisää siirappia nauhana, jos omenat ovat kovin kirpeitä.
2. Peitä foliolla ja hauduta uunissa 175 asteessa n. 15-20 minuuttia (omenaversiossa 20-25min).
3.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä taikina haudutettujen raparperien (omenien) päälle. Voit lisätä raesokeria pinnalle, jos haluat (olen usein jättänyt poiskin).

5. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kauniin vaaleanruskea.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kerä tai sellaisenaan!
Lups!




Ei kommentteja: