Sain anopiltani monta vuotta sitten tällaisen reseptin, joka tehdään raparperista. Muuntelin sen omenalle sopivaksi. Laitan alla olevaan reseptiin molemmat versiot. Molemmat ovat hyviä!
Raparperi- tai omenakookospiirakka
1 l raparperipaloja
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
Pohjalle omenaversioon:
4 isoa omenaa (kuorittuna ja viipaloituna)
2-3 rkl sokeria
ripaus kanelia
siirappia norona, jos omenat kovin kirpeitä
Päälle taikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl voi- tai margariinisulaa (=n. 80 g)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
raesokeria (voi jättää poiskin)
1. Levitä raparperipalat voideltuun vuokaan. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauho ja ripottele se raparperien päälle.
1. Omenaversiossa: Kuori ja viipaloi omenat ja levitä voideltuun vuokaan. Ripottele niiden pinnalle sokeri ja kaneli. Lisää siirappia nauhana, jos omenat ovat kovin kirpeitä.
2. Peitä foliolla ja hauduta uunissa 175 asteessa n. 15-20 minuuttia (omenaversiossa 20-25min).
4. Levitä taikina haudutettujen raparperien (omenien) päälle. Voit lisätä raesokeria pinnalle, jos haluat (olen usein jättänyt poiskin).
Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kerä tai sellaisenaan!
Lups!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti