Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2013

Tryffelikokeilua

Ostin uuden kirjan "Karkintekijän käsikirjan". Luettuani reseptejä, olen kustantajaan hyvin pettynyt. He ovat kääntäneet kirjan (kääntäjä ihan ammattitaitoinen), mutta resepteissä on aineksia, joita ei saa helpolla Suomesta, josko ollenkaan. Jos hieman olisivat nähneet vaivaa, olisi joku voinut kokeilla ainakin osaa resepteistä Suomesta saatavilla tuotteilla. Nyt lukija itse joutuu kokeilemaan tai tilaamaan USA:sta.



Olen hauduttanut mielessäni suklaakakkua, jossa päällä olisi jäähdytettyä tryffeliä. No, sitä tryffeliä piti kokeilla, vaikka kakkua ei ole. Ajattelinkin, että syömme tryffelin (ganachen) ilman kakkua suklaamakeisena leikattuna ja ilman suklaa- ja kaakaokuorta. Eikö olekin hyvä idea?

Kirjasta muokattu resepti tryffeliin:
200 g tummaa suklaata (tai taloussuklaata)
1 3/4 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)
16 g (vajaa rkl) glukoosisiirappia
25 g voita
 
 
 
Nyt tuntuu, kun tryffeli on ollut jääkaapissa jo monta tuntia, että pitääkin siitä pyöritellä palloja kaakaojauheessa, kun massa ei hyydy tarpeeksi. Ei siis kakun päälle onnistu sellaisena kuin halusin ja massa aika tummaa makuuni. Kokeilut jatkuvat...
 
 
Piti kokeilla myös kuvankäsittelyohjelma Photoscapella GIF-animaatiota. Taisi tulla hieman liian nopea vaihtumisaika. Koettakaa kestää :)

Ei kommentteja: