Olen hauduttanut mielessäni suklaakakkua, jossa päällä olisi jäähdytettyä tryffeliä. No, sitä tryffeliä piti kokeilla, vaikka kakkua ei ole. Ajattelinkin, että syömme tryffelin (ganachen) ilman kakkua suklaamakeisena leikattuna ja ilman suklaa- ja kaakaokuorta. Eikö olekin hyvä idea?
Kirjasta muokattu resepti tryffeliin:
200 g tummaa suklaata (tai taloussuklaata)
1 3/4 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)
16 g (vajaa rkl) glukoosisiirappia
25 g voita
Nyt tuntuu, kun tryffeli on ollut jääkaapissa jo monta tuntia, että pitääkin siitä pyöritellä palloja kaakaojauheessa, kun massa ei hyydy tarpeeksi. Ei siis kakun päälle onnistu sellaisena kuin halusin ja massa aika tummaa makuuni. Kokeilut jatkuvat...
Piti kokeilla myös kuvankäsittelyohjelma Photoscapella GIF-animaatiota. Taisi tulla hieman liian nopea vaihtumisaika. Koettakaa kestää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti