Tein "Koko Suomi leipoo" -ohjelmasta Andersin nougat-suklaakakun. Ohje oli aika ongelmallinen, koska siitä oli jätetty tärkeitä tietoja pois. Korjailin sitä hieman omin päin. Päällinen ei tullut niin vaaleaksi ja pehmeäksi kuin alkuperäisessä kuvassa, mutta luulen, että tämäkin maistuu. Alkuperäisessä ohjeessa ei kerrottu mitä nougaata siinä oli käytetty, joten se voi vaikuttaa lopputulokseen.
Nougat-suklaakakku
Kakku:
250 g voita
5 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
4 munaa
1/2 dl kahvia
1 dl hasselpähkinäjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Päällinen:
250 g nougaata ( 5 patukkaa Maraboun dubbel nougaata)
150 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2 rkl kermaa
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi ja vatkaa sekaan sokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Mittaa erilliseen astiaan vehnäjauho, hasselpähkinäjauho ja leivinjauhe. Lisää kahvi ja kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai leivitä se korppujauhoin. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
Leikkaa nougat ja suklaa karheaksi rouheeksi. Sulata se voin ja kerman kanssa vesihauteessa. Levitä kakun päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Herkullista joulua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti