Sitruunakuppikakut
Taikina:
150 g margariinia
4 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Kuorrute:
60 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
30 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl sitruunamehua
(elintarvikeväriä)
* Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
* Asettele 24 kuppikakkuvuokaa muffinipellille.
* Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
*Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
*Lisää sitruunan mehu, kuoriraaste ja vehnäjauhot,
joihin on sekoitettu leivinjauhe.
* Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi.
* Täytä kuppikakkuvuuat niin, että 2/3 tulee täyteen.
* Paista uunin keskiosassa 18-20 minuuttia.
* Ota kuppikakut uunista ja jäähtyä pellillä noin 5 minuuttia.
Nosta ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
* Vatkaa kuorrutteen ainekset kuohkeaksi kreemiksi.
Värjää halutessasi kreemi pastavärillä.
* Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota renkaaksi keskeltä aloittaen.
* Käytä koristeluun valmiita kakkukoristeita, nomparelleja
tai tee itse koristeita sokerimassasta.
Hyvää ystävänpäivää lukijani!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti