Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Aleksanterin leivokset

Leivo itse konditorioiden leivoksia

(18-24 kpl,
riippuen leikkauskoosta)

Pohja:
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoa (osa voi olla täysjyvävehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita (tai molempia)
1 muna

Täyte:
2-2,5 dl vadelmahilloa

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
3 rkl vettä tai vadelmamehua
tai
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 dl tomusokeria
3 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Nypi seos murumaiseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi (n. 30x25 cm) noin yhden cm paksuiseksi. Paista 175 asteessa noin 15-17 min. Sekoita kuorrute. Jaa levy lämpimänä kahtia ja peitä toinen puolisko hillolla. Nosta toinen levy sen päälle ja lisää kuorrute. Kuumenna pitkä veitsi kuumalla vedellä, kuivata se ja levitä tällä veitsellä kuorrute lämpimän levyn päälle. Leikkaa heti annospaloiksi ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja: