Sivut

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lihiksiä -ihan ite

Vähän "terveellisemmät" lihapiirakat

Pitihän niitä itse kokeilla, kun kaupan lihapiirakat ovat tehty valkoisesta jauhosta ja täyte on onnetonta. Löysin "Makunautintoja Mimmin keittiöstä" -blogin, jossa oli kuvalliset ohjeet. Muuttelin hieman jauhoja, sillä kotonani ei ollut hiivaleipäjauhoja, vaan graham-, ruis- ja täysjyvävehnäjauhoja ja tietysti sitkon aikaan saamiseksi vehnäjauhoja (lisäsin myös nesteeseen alussa hieman kaurahiutaleita). Maku kuoressa oli hyvä, mutta suolaa olisi saanut olla hieman enemmän.
Tässä kohoamassa pellillä.

Uppopaistoin yksi tai kaksi kerrallaan.
Olen aina pelännyt uppopaistamista (saan jostain syystä aina palovammoja), mutta se onnistui tällä kertaa hyvin. Rasvaa imeytyi desin verran 15 lihapiirakkaan ja osa rasvasta tietenkin imeytyi talouspapereihin. Yllättävän vähän meni rasvaa.

Valmiit!
Lihapiirakka kaikilla mausteilla, varsinaista äijäruokaa!


Ei kommentteja: