Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Porkkanakakku

Leivoin porkkanakakun, kun jäi porkkanaraastetta tähteeksi. Tein sen tällä kertaa piirasvuokaan, jotta pohjasta tulisi aika ohut. Reseptin olen saanut Sari-serkultani ja resepti on tosi yksinkertainen, kun ei tarvitse rasvaa sulattaa ja muitakin aineita yleensä on kotona. Päälliseen vaihdoin sulatejuuston tuorejuustoon, kun sitä sattui olemaan jääkaapissa. Tämä porkkanakakku on yksi parhaista, mitä olen maistanut, vaikka niitä on tullut paljon syötyä.


Porkkanakakku á la Sari
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 dl öljyä
n. 3 dl porkkanaraastetta

Päälle:
50 g sulatejuustoa esim. Olympia
30 g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristele:
manteleita, pähkinää tai nomparelleja

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä eri kulhoon kuivat aineet ja lisää munasokeriseokseen. Lisää öljy ja porkkanaraaste taikinaan vatkaten.  Rasvaa ja korppujauhota vuoka. Paista kakkua 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. (Jos teet kuppikakkuja näistä, paista niitä noin 25 min.)
Sekoita kulhossa päällisen aineet ja levitä seos hieman jäähtyneen kakun päälle.


Ei kommentteja: