Polakka
9 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
1 rkl suolaa
n. 2 rkl öljyä
4 dl kylmää vettä
Mittaa jauhot kulhoon ja laita kuivahiiva siihen päälle toiselle puolelle ja suola eri kohtaan (ohjelmassa sanottiin, että suolaa ja hiivaa ei saa sekoittaa tässä vaiheessa). Lisää päälle öljy. Lisää KYLMÄ vesi ja sekoita kädellä taikina. Alusta öljytyllä pöydällä (ei jauhoja alustalle, vaan öljyä) noin 10 min, jotta jauhot saavat hyvän sitkon. Taikina on aluksi hyvin löysää ja tarttuu käteen, mutta jatka ihan rauhassa alustusta. Kohota astiassa 2 h.
Jauhotetulla pöydällä leivo polakka: Aluksi vaivaa pois ilmakuplat ja sitten taittele ja taittele painaen taikinaa. Lopuksi taittele polakka ja taitekohdat laita alle, leivinpaperille ja pellille. Kohota 30-60 min. Voitele leipä vedellä ja lisää pinnalle vähän jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja.
Paista 220 asteessa 25 min. Lisää paiston alussa uunin pohjalle vuoka, johon laitat vettä, niin leipä saa rapean kuoren vesihöyrystä.
Anna rauhassa jäähtyä ja nauti tuoreesta leivästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti