Sivut

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Mitä mä laittaisin päähäni?

Ennen kysyin, mitä laittaisin päälleni, niin nyt kysyn ulos lähtiessä, että mitä laittaisin päähäni.

Kun tuli hieman lämpimämmät ilmat, sytohuivimyssyt olivat liian kuumia tähän sytostaattien aiheuttamaan kaljuun ja pieneen sänkeen. Olen nyt kesällä tehnyt kaksi erilaista variaatiota kevyemmistä päähineistä, joista huivimallista olen käyttänyt paljon.

Sytohuivi
Löysin kaapistani vanhan ihanan värisen vihreän huivin, jota jouduin muokkaamaan kankaan paksuuden tähden. Kaksinkertaisena huivina se oli liian lämmin, mutta halusin juuri tuon värin takia huivin päähäni. Niinpä leikkelin ja ompelin siitä pikasytohuivin, jonka päähän laittaminen on tosi nopeaa ja helppoa.


Huivia voi myös käyttää niin, että solmu sidotaan vain taakse
ja se näyttää silloin tavalliselta huivilta. Itse tykkään enemmän
tällaisesta sidontatavasta.

Kangas on muistaakseni viskoosia.


Turbaani
Tämän toisen päähineen, sytoturbaanin, tein Millineerin kaavalla, mutta muokkasin siitä itselleni sopivamman. (Ohjeet ja kaavat täällä.) Millineerin kaava on tarkoitettu hyväntekeväisyyteen, jotta halukkaat ompelisivat sytoturbaaneja sytostaattiosastoille ympäri Suomea, mutta päätin itse olla ensimmäinen hyväntekeväisyyskohde. Ei kai kukaan siitä vihastu, kun kerran olen syöpäpotilas, joka on menettänyt tukkansa. Muokkasin Millineerin turbaania niin, että laitoin taakse kuminauhan poimuttamaan takaosaa, koska turbaani ei oikein pysynyt kunnolla takaa päässäni. Sekä muotoilin uudestaan sovituksen jälkeen nuo päälaen saumat pyöreämmiksi, koska ne tököttivät rumasti.

Trikoo on viskoosi-elastaania.





















Kunpa vain aurinko näyttäytyisi useammin, jotta ulkona tulisi oltua enemmän.

3 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Kiitos jo etukäteen. Etsin malleja sytomyssyyn. Ajatus hyväntekeväisyystyöstä on ollut mielessä, mutta nyt onkin tarvetta ihan lähipiirissä lähiviikkoina.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Turbaani on aivan upean näköinen, huippumuodikaskin se on juuri nyt :)

Mellu kirjoitti...

Oi kun mukavaa Anja, kun olen voinut olla avuksi! Katsopas myös blogistani kaksipuoleista sytohuivimyssyä (sen voi tehdä myös yksipuoleisena)(http://mellunhollywool.blogspot.fi/2015/03/kaksipuoleinen-sytohuivimyssy.html), jos siitä tykkäät, niin sähköpostilla voin lähettää kaavat. Pyynnöt tänne kommentteihin ja spostiosoite, niin laitan tulemaan. Myös muillekin halukkaille...

Pirjo: Niin on muodikas, muillakin on turbaaneja. Televisiossa olen nähnyt amerikkalaisten julkkisten päässä :)