Sivut

torstai 23. marraskuuta 2017

Puikot heiluneet äänikirjojen tahdissa


Olen kohta kaikki ruotsalaiset dekkarit kuunnellut äänikirjoina ja parin taisin lukeakin, kun eivät olleet julkaisseet äänikirjoina. Ruotsalaiset kirjailijat osaavat kirjoittaa hyviä dekkareita. Äänikirjojen kanssa sopii hyvin neulominen ja näitä neuleita onkin tässä valmistunut.

Villatakki
Langat tähän villatakkiin ostin kesällä Karnaluksista Tallinnasta. Lanka on Sloveniasta nimeltään Bilby ja siinä on 75% superwash villaa ja 25% polyamidia. Puikot olivat 3 mm. Pitsin mallin löysin jostain epämääräiseltä venäläiseltä nettisivulta Pinterestin kautta. Ikävä kyllä se ei ollut tekijän sivusto, vaan kopioitu luvattomasti jostain muualta.






Säärystimet
Neuloin työkaverille säärystimet. Käytin kuvioon vanhaa tassunjälkimallia, mutta muutin sen sopivaksi silmukkamäärään. Lankoina oli epämääräisiä jämäkeriä Alize Superwashia ja Novitan Pikkusiskoa. Puikot 2,5 mm.



Kotisukat
Nalle-langasta neuloin itselleni vielä uudet kotisukat. Tällaiset lyhyet ovat kivat kotona tassutella. Pörröraidat ovat jotain nimettömiä jämiä. Puikot 3 mm ja puikoilla 14 silmukkaa/puikko.


Jospa jatkaisi keskeneräistä äänikirjaa, kun jäi niin jännään paikkaan, ja puikoilla kokeilussa dominoneulesukat. Saas nähdä tuleeko niistä kunnolliset, kun en löytänyt hyviä ohjeita, niin pitää itse kehitellä. Mukavaa marraskuun loppua jok'ikiselle!

Ei kommentteja: