Sivut

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Vanha hame ja tilkku puseroksi

Taas kierrätin

Olin aikeissa heittää vanhan puuvillahameen kirpparipussiin, kun tajusin, että siitähän tulee mukavan tuntuinen pusero pellavayläosalla. Ohutta pellavakangasta oli kaapissa sellainen jämäsuiru, josta en ollut keksinyt aikaisemmin mitään. Se oli ns. "vintigeä", sillä olin siitä ommellut yli 18 vuotta sitten itselleni äitiysmekon. Niinkin kauan joskus säilytän itseäni miellyttäviä kankaita ja tilkkuja. Huh! Onko joku muu teistä tällainen "hilloaja"?



Puseron yläosa olisi saanut olla enemmän vino, mutta kangastilkun koko määräsi vinouden. Yläosa on leikattu poikittain kuteen suuntaan, mutta hihat sain normaalisti loimen suuntaan. Alaosan kellotus on suoraan hameesta, siksi sen saumat ovat miten sattuu - jopa keskellä keskietua. Näinhän siinä käy, kun kierrättää vanhoja vaatteita :) Kaava on itse kuositeltu (olisi saanut olla hieman leveämpi hiha, mutta menköön...).
Taidan olla nyt tykästynyt tällaisiin vatsan peittäviin löysiin puseroihin. Ne ovat niin rentoja ja mukavia päällä.

Ulkona sataa vettä, mutta silloin voi hyvällä omalla tunnolla ommella ja virkata.

Seuraavassa kuvassa on meidän uusi "lemmikki", rantakäärme, joka asustelee meidän puutarhatyökalujen laatikossa/istuinpenkissä. Hui! Ja minä kun kammoan käärmeitä!


Ei kommentteja: