Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ruutua ja raitaa Maija-langasta

Satuin Tammisaaressa käsityöliikkeen loppuunmyyntiin, jossa kaikki tuotteet olivat alennettu -50%. Pikkuinen kauppa oli täynnä naisia, joten kaappasin kainalooni vain eri värisiä keriä Maija-lankaa (85% villaa ja 15% polyamidia). Siellä oli niin ahdasta, etten oikein päässyt muita lankoja tutkailemaan, joten vain nuo päätyivät kassiini. Harmi, että lähialueen käsityöliikkeet lopettavat. (Syynä taitaa olla Novitan lankojen tunkeutuminen jokaiseen ruokakauppaan sekä nettikaupat.)

Ideoita ei oikein ole virrannut päässäni ja minun käsilläni pitää olla koko ajan jotain tekemistä, joten päädyin yksinkertaisiin sukkamalleihin.

Ideoiden puuttuessa neuloin näihin sukkiin vain ruutuja 3x3. Olkoon näiden sukkien nimenä ruutusukat. Sukista tuli kokoa 41/42, joten kuvassa on minun pienemmät jalkani eli ne eivät oikein istu kärjestä. Puikot 3 mm.


Tässä mallissa on oma keksimäni jämälankaraidat, jonka nyt tein ostamastani Maija-langasta. Kaavio löytyy täältä. Puikot 3 mm. Maija-lanka oli sen verran ohutta, että neuloin nämä lapsen kokoon 35.Ei kommentteja: