Sivut

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hillosilmät kardemummalla



Alkuperäinen ohje: Leivotaan -lehti, lokakuu-joulukuu 2012 s.59.
Hillosilmäkeksit kardemummalla
noin 40 kpl
200 g voita
4 1/2-5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl kardemummaa
Täytteeksi ja koristeluun:
1 muna
1 dl raesokeria
hilloa tai marmeladia (esim. mustikka tai aprikoosi)
1. Sekoita kaikki keksitaikinan ainekset yhteen yleiskoneella tai käsin.
2. Leivo taikinasta noin 4 cm paksuja tankoja. Kääri tangot leivinpaperiin tai kelmuun.
Anna tankojen jähmettyä kylmässä vähintään tunti.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota keksitangot leivinpöydälle ja poista kelmu.
Voitele tangot munalla ja pyörittele sen jälkeen raesokerissa.
Varmista, että sokeri tarttuu taikinaan kunnolla.
4. Leikkaa tangot noin 5-7 mm paksuiksi keksiviipaleiksi.
Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
5. Tee jokaiseen keksiin sormella kolo ja täytä se hillolla tai marmeladilla.
6. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Tein tällä kertaa margariinilla, koska kotona ei ollut voita. Eivät ole niin hyviä kuin voilla leivotut. Suosittelen voita, antaa makua!

Ei kommentteja: