200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl mustikoita (osa voi olla vadelmia)
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 rkl perunajauhoa
1. Sekoita pohjataikina-ainekset käsin koossa pysyväksi taikinaksi.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2. Mittaa täyteainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko
ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
3. Kaaviloi noin 2/3 taikinasta pyöreän paistovuuan kokoiseksi
ohueksi levyksi. Painele levy vuuan pohjalle ja reunoille.
(Voit myös käsin levittää sen vuuan pohjalle ja reunoille ilman kaavilointia.)
Kaada jäähtynyt kiisseli vuokaan. Kaaviloi loppu taikina kanneksi
piirakan päälle. Kaaviloi se tuorekelmun päälle, niin sillä on helppo
nostaa se kanneksi. Painele reunat.
4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
- Kääk, kun hyvää, sanoisi Aku.
2 kommenttia:
kääk sanoi meidän satu kun ankan piirakan teki
Mä pidin 200 asteisessa uunissa ainakin 40min, ennen kuin pinta oli kypsä ja vähän kullan ruskea... Kohta maistetaan!
Lähetä kommentti