Sivut

perjantai 27. helmikuuta 2015

Sitruunapikkuleivät kahdella tavalla

Hyväksi havaittua reseptiä ei kannata paljon muuttaa, jos haluaa eri makua. Näin tein tämän kertaisissa sitruunapikkuleivissä. Pidän kardemummakeksieni rakenteesta, joten muutin sitä reseptiä niin, että kardemumman tilalle tuli sitruuna. Leivoin samasta taikinasta kahta sorttia: raesokerilla ja suklaalla koristeltuja.


Sitruunapikkuleivät

(noin 40 kpl)

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
puolen sitruuna kuori ja mehu

Koristeluun:
1 muna
1/2 dl raesokeria
tai 
sulatettua tummaa suklaata

1. Sekoita kaikki keksitaikinan ainekset yhteen yleiskoneella tai käsin.
2. Leivo taikinasta noin 3 cm paksuja tankoja. Kääri tangot leivinpaperiin tai kelmuun.
Anna tankojen jähmettyä kylmässä vähintään tunti.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota keksitangot leivinpöydälle ja poista kelmu.
4. Leikkaa tangot noin 7-10 mm paksuiksi keksiviipaleiksi.
5. Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja muotoile hieman litteämmäksi ja pyöreämmäksi. Suklaapäällysteisissä paina haarukalla litteämmiksi.
6. Jos laitat pinnalle raesokeria, voitele keksit ensin vatkatulla munalla ja ripottele raesokeri sitten pintaan. Suklaapäällysteisissa älä voitele, vaan laita sellaisenaan uuniin.
7. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
8. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen kuin koristelet ne sulatetulla suklaalla.


Meidän Pörrön kissanpäivät.


Ei kommentteja: