Mieheni oli ostanut minulle Daim-patukoita, mutta hän ei tiennyt, että yritän "vähentää" suklaan mussutusta.
Nämä Daimit siis sopivat hyvin lempikekseihini murskattuna. (Ehkä näitä ei tule syötyä niin paljon kuin suklaata :D)
Reseptin olen saanut Käly Valkoiselta joskus monta vuotta sitten.
Daim Piparit
40 – 70 kpl
200 g voita tai
margariinia
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1½ pussia Daim-rakeita (tai 2 isoa
Daim-patukkaa murskattuna)
2. Jaa
taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille.
(Paina sormella
kokkareita hieman litteämmiksi.)
3. Paista
180 ºC 10-12 minuuttia.
4. Voit
koristella piparit suklaaraidoituksella, kun piparit ovat jäähtyneet.
Tulee muuten hyviä myös Wiener
Nougat -leivontarouheella!
1 kommentti:
Daim on niin hyvää, varmasti myös siitä tehdyt keksit ;)
Lähetä kommentti