Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Daim-piparit

Lempikeksini

Mieheni oli ostanut minulle Daim-patukoita, mutta hän ei tiennyt, että yritän "vähentää" suklaan mussutusta.

Nämä Daimit siis sopivat hyvin lempikekseihini murskattuna. (Ehkä näitä ei tule syötyä niin paljon kuin suklaata :D)

Reseptin olen saanut Käly Valkoiselta joskus monta vuotta sitten.



Daim Piparit

40 – 70 kpl

200 g  voita tai margariinia
2 dl  sokeria
2 rkl  siirappia
1 kananmuna
1 tl  vaniljasokeria
2 tl  leivinjauhetta
1 ½ dl  kaurahiutaleita
4  dl  vehnäjauhoja
1½ pussia Daim-rakeita (tai 2 isoa 
Daim-patukkaa murskattuna)

 1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan.
2. Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille. 
(Paina sormella kokkareita hieman litteämmiksi.)
3. Paista 180 ºC  10-12 minuuttia.
4. Voit koristella piparit suklaaraidoituksella, kun piparit ovat jäähtyneet. 



Tulee muuten hyviä myös Wiener Nougat -leivontarouheella!

1 kommentti:

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Daim on niin hyvää, varmasti myös siitä tehdyt keksit ;)