Appelsiinileivokset
(noin 30 kpl, riippuu paksuudesta ja leikkauskoosta)
5 munaa
3 1/3 dl sokeria
225 g voita tai margariinia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 1/2 tl vaniljasokeria
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Täyte:
n. 200 g pehmeää appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
n. 4 rkl vettä
Koristeraidat:
3 rkl tomusokeria
1/2 tl tummaa kaakaota
2 tl vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva ja appelsiinin kuori munavaahtoon sekä lisää vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää se taikinaa sihdin läpi. Sekoita samalla taikinaan myös maito.
Levitä puolet taikinasta leivinpaperin päälle vuorattuun uunivuokaan (25-30 x 35-40 cm). Levitä taikinan päälle appelsiinmarmeladi (joskus levitys on vaikeaa, koska taikina on pehmeää, mutta silloin laita pieniä marmeladinokareita). Levitä loput taikinasta marmeladikerroksen päälle.
Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 15-17 minuuttia.
Jäähdytä hieman leivospohjaa, mutta lisää kuorrutus hieman lämpimän pohjan päälle.
Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesi. Koristeraitoihin sekoita ainekset ja laita se pieneen minigrip-pussiin. Levitä kuorrute teräslastalla lämpimän leivospohjan päälle. Pursota kaakaoraidat samansuuntaisesti, pitkittäisiä raitoja valkoiseen kuorrutteeseen. Vedä lopuksi terävällä veitsellä viivoja poikittain, jotta marmorikuvio syntyy.
Anna jäähtyä. Leikkaa noin 4 x 4 cm:n paloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti