Sivut

lauantai 3. helmikuuta 2018

Suklaa-kauralastut

Tänään meillä oli tarjolla vanhanajan makkarasoppaa ja kauralastuja. Tulee ihan lapsuus mieleen, kun ulkonakin on lunta. Tein kauralastuja tupla-annoksen ja toisen puolen taikinasta tuunasin taloussuklaarouheella. Niistä tulikin oikein hyviä ja vähän parempia (hienompia) kuin tavalliset kauralastut. Jos ohjeesta jätät pois suklaarouheen, niin siinä sinulla on tavallisten kauralastujen resepti.


Suklaa-kauralastut
(noin 25 kpl)

75 g margariinia tai voita
2 dl Elovena kaurahiutaleita
1 1/3 dl sokeria
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g taloussuklaata rouhittuna

Sulata rasva kulhossa ja kaada niiden päälle kaurahiutaleet ja sekoita lusikalla. 
Sekoita hyvin niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe, sokeri, muna ja suklaarouhe. 

Nosta taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille. 
Jätä kunnolla tilaa nokareiden väliin, sillä ne leviävät paistuessaan reilusti.
Paista 175 asteessa noin 9 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä kunnolla ennenkuin nostat ne pois siitä.
Voi nauttia sellaisenaan tai kermavaahtonokareen kanssa.
Nam!

Ei kommentteja: