Sivut

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Helppo ja herkullinen banaanijäätelö

Pitkän "tutkimuksen ja kehityksen" tuloksena on syntynyt helppo jäätelö!
Sain jäätelökoneen noin kymmenen vuotta sitten ja aika ajoin olen kokeillut sillä eri reseptejä. Monet jäätelöreseptit vaativat hirveää määrää vatkaamista tai kiehauttamista. Ovathan ne tietysti hyviä, mutta vaativat ennen nauttimista ihan tuskasen paljon työtä. Ja, kun päälle vielä laskee ajan, jonka se on jäätelökoneessa ja pakastimessa. (Jäätelökoneesta suoraan otettuna jätski sulaa hetkessä kupissa, joten sekin vaatii vielä jonkin aikaa pakastamista.)
Poikani kerjäsi banaanijäätelöä jo heti pakastamisen jälkeen, siksi kuvassa pehmistä.

Löysin tänä kesänä netistä (http://www.hellapoliisi.fi/jaatelot-ja-jaadykkeet/1955-banaanijaateloa-jaatelokoneella) banaanijäätelön reseptin, jossa ei käytetä yhtään kananmunaa. Kokeilin sitä ja huomasin, että se oli hyvää, mutta minun makuuni liian makeaa. Jätin tuosta reseptistä pois silloin sitruunamehun, koska kotona ei sitä ollut. Annoksesta tuli myös hyvin vähän valmista jäätelöä, joten tein tänään uuden variaation tuosta reseptistä. Nyt minulla on myös glukoosisiirappia, jota löytyy jo meidänkin kaupasta, niin lisäsin sitä tähän muunneltuun reseptiin. Glukoosisiirapin sanotaan ehkäisevän jäätelössä jäähileitä.

Ylikypsät banaanit meillä eivät mene kaupaksi, joten oli aika käyttää ne pois. Täysmaitoakaan meillä ei ole usein ja kaikki maitotuotteet olivat laktoosittomia. Käytän resepteissäni desilitroja grammojen tilalla. Olen sen verran laiska, ettei huvita etsiä vaakaa esiin. 
                               Valmistui ERINOMAISTA JÄÄTELÖÄ helposti!


Mellun banaanijäätelö
3 pientä tai keskikokoista kypsää banaania
1 dl hienosokeria
1 rkl sitruunamehua (voi jättää poiskin, estää banaania tummumasta)
1 dl kuohu- tai vispikermaa
3,5 dl kevytmaitoa
1,5 rkl glukoosisiirappia
 
Soseuta kuoritut banaanit kulhossa sauvasekoittimella (vatkainkin käy) sitruunamehun kanssa. Lisää sokeri ja glukoosisiirappi banaanien joukkoon ja jatka sekoittamista sauvasekoittimella. Lisää vielä kerma, maito ja sekoita. Valmis taikina on löysää.
Laita pyörimään jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaan. 30-40 min päästä siirrä pakastimeen. Ohjeesta tulee noin litra jäätelöä. 
 
 
Meidän jäätelökoneella riitti 30 minuutin pyöritys. En ole tätä reseptiä valmistanut ilman jäätelökonetta, mutta luulen että onnistuu, jos käy jäätelömassaa välillä sekoittamassa, kun se on pakastimessa.
 


Ei kommentteja: