Sivut

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Konttineulesukat

Sain kuin sainkin selvitettyä konttineulesukan kantapään!
Olin joskus kauan sitten päättänyt, että neulon kokonaan konttineuleesta sukat, kantapäätä myöten, ja nyt sen tein. Katsoin kuvista ja neuloin, välillä purin, ja vihdoin onnistuin. Katso nettikuvat täältä, josta selvittelin sitä. En halunnut ostaa netistä englanninkielistä ohjetta (pänkki, kun olen).


Yritin neuloessa piirtää ylös aloituksen ja kantapään, miten ne tein, jotta taas joskus voin/voit neuloa näitä lisää. Muisti kun on sellainen, ettei enää myöhemmin muista kaikkia yksityiskohtia tarkalleen. Nalle-lanka on hieman liian paksua tähän malliin, jossa on kahdeksan konttineliötä, joten vaihdoin numeroa pienempiin puikkoihin, mutta siitä huolimatta sukista tuli aika leveät. Nämä onnistuvat parhaiten ihan jämistä, jossa jokainen kerros on erilainen tai yhdestä langasta, jossa väri vaihtuu hitaasti eli liukuvärjätty lanka. Haen itselleni kaupasta sitä myöhemmin. Kahdella värillä tehdyn sukan kantapää oli vaikea värien takia, eikä värinvaihto ihan onnistunut nappiin.


En kirjoita tähän koko konttineuleohjetta. Sitä kannattaa kokeilla ensin tasona ja pyöröneuleena ennen kuin teet sukat. Sukat olivat aika vaativat, jos suoraan sanon, ja hitaat neuloa. Kuvissa olen yrittänyt selventää aloitusta ja kantapäätä. Katso tuon edellä mainitun nettisivuston yksityiskohtakuvat muista kohdista. Ne olivat aika hyvät. Aloittelijalle suomenkielinen konttineulosohje löytyy täältä.


Neuloin viiden silmukan kontteja, kahdeksan konttia, Nalle-langalla ja numero 3 puikoilla. Varren yläreunaan virkkasin kiinteitä silmukoita.

Aloitetaan kärjestä ja edetään kantapäähän, josta edetään varteen:

Piirustusteknisistä syistä 12 ja 16 on piirretty pidemmiksi. Ne ovat
kuitenkin saman kokoisia kuin muutkin kontit.

Aloituskontit 1-10.

Kontit 1-18.


Jatkuu edellisestä kuvasta.


Kahden värin sukat. Nalle-lanka, nro 3 puikot.
Kallis sukkalanka Jawoll Magic, nro 2 1/2 puikot.
Helppo neuloa yhdellä langalla.

Oli erittäin vaikeaa piirtää ohjeita, mutta toivottavasti niistä muutkin saa selvää kuin minä. Ohjeissa voi olla virheitä, vaikka olen yrittänyt niitä korjata sitä mukaan, kun teen seuraavia. Nyt olen jo kolmansia sukkia tekemässä.
Suosittelen kokeilemaan!

Kysele kommenteissa, jos jotain epäselvää. En tiedä osaanko neuvoa kirjallisesti, mutta yritän tai selvennän jotenkin tätä sivua.

14 kommenttia:

Satumaisia silmukoita kirjoitti...

Nämä ovat olleet suunnitteilla jo pitkään, nyt lähtee sinun ohjeessa innoittamana heti puikoille kun edelliset saan valmiiksi. Kiitos selkeitä ohjeista :)

Satumaisia silmukoita kirjoitti...

Nämä ovat olleet suunnitteilla jo pitkään, nyt lähtee sinun ohjeen innoittamana heti puikoille kun edelliset saan valmiiksi. Kiitos selkeistä ohjeista :) Edellisessä kommentissa automaattikirjoituspaholainen...

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Tuollaisia en ole ennen nähnytkään, todella hauskat ja kauniit!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on hienoja sukkia, mutta ovat varmasti haastavat tehdä.

Mellu kirjoitti...

Hieman haastavat kyllä ovat, mutta jos olet ennen neulonut konttineuletta, niin selviät. Ja voihan aina laittaa kantapään tavallisen tai tehdä vain osan konttineuletta. Kannattaa kokeilla, jos pidät haasteesta!
Aurinkoista kevättä!

Inkeri kirjoitti...

Heippa! Suurebn työn olet selvittäessäsi tehnyt, enkä ainakaan löytänyt virhettä! Ensimmäiset kantapäät valmiit, ja kahdet muut sukat odottamassa kantapäitä. Suurkiitos!!

Mellu kirjoitti...

Hienoa Inkeri! Todella mukava lukea, että minusta ja selvityksestäni on ollut hyötyä. Ole hyvä <3

Inkeri kirjoitti...

Hei Merja,
sain kyllä senkin varrensuusta neulotun konttineulesukan Sinun kantapäälläsi tehtyä sekä varvasosakin tuli ihan moitteeton, alkuvaikeuden jälkeen se olikin aika simppeli homma.
Kantapään olen tehnyt sekä oikealta että nurjalta aloittamalla ja nuo viimeiset sukat tein seitsemällä ruudulla/5 s/ruutu.

Mellu kirjoitti...

Hieno juttu, että molemmin päin onnistuu :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos tosi paljon selkeestä ohjeesta! Googlettelin useempaa ja tämä on ehdottomasti paras. Konttineule ei ollut mulle ollenkaan tuttu entuudestaan mutta aloin vaan tekeen sukkaa ja hups, siitähän se ohje mulle aukes ja kohta on jo eka kantapää lähellä! Pikkasen jännittää onnistuuko vai joudunko tekeen perinteisen

Mellu kirjoitti...

Onpa kiva kuulla Patsy De Vine! Kyllä sinä selviät siitä kantapäästäkin, jos tuohon asti päässyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei saako nämä sun ohjeet ja kuvat tulostettua kun olen etsinyt ohjetta vaikka kuinka kauan ja haluaisin kovin kokeilla. Tyttäreni pyysi että tekisin sille tällaiset sukat

Mellu kirjoitti...

Saa tulostaa nämä ohjeet tietysti omaan käyttöön :) Neulomisen iloa!

TV kirjoitti...

Kiitos. Näihin oon ettiny ohjetta jo vuosia, mutta tuloksetta. Siis, että kantapääkin olis konttineuleella.