Sivut

lauantai 19. lokakuuta 2013

Kinuskitäytteiset kuppikakut

Hei vaan lukijat!

Nyt on tarjolla kehittämäni resepti kuppikakuista. Kauan kehittelin sitä päässäni, miten saisin kuppikakkuihin herkullisen kinuskisydämen paiston kanssa. Jäähtyneeseen kuppikakkuun se onnistuu hyvin, kun tekee omenaporalla reiän, johon laittaa kinuskia, mutta... Nyt oli ensimmäisen kokeilun aika. Kotona ei ollut taloussuklaata, joten resepti kehiteltiin sitä jäljitellen - kaakaosta ja fariinisokerista. Kinuskia pitää jatkossa laittaa enemmän sydämeksi.

Kuppikakut kinuskisydämellä
(18-20 kpl)
200 g margariinia tai voita
2 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoa
1 1/4 dl maitoa
Kinuskitäyte:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa (n. 1/6 tl)
1. Valmista kinuski: Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen 20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää suola aika lopussa. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa tai pakastimessa. (Täytteen on oltava kylmä ja tahmea lisätessä taikinaan.) 
2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
5. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
6. Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.
7. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
8. Asettele 20 kuppikakkuvuokaa muffinipellille ja täytä kuppikakkuvuuat niin, että 2/3 tulee täyteen.
9. Pursota kylmää kinuskia niihin teelusikallinen tai vähän enemmän. Jos sinulla ei ole pursotinta, laita puolet taikinasta ensin kuppikakkuvuokaan, lisää sitten teelusikallinen kinuskia ja sitten täytä taikinalla niin, että 2/3 tulee täyteen.
10. Paista uunin keskiosassa noin 17 minuuttia.
11. Jäähdytä noin 5 minuuttia muffinipellillä ja sitten siirrä ne jäähtymään ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan.
12. Voit koristella tomusokeri-vesi-seoksella tai kinuskilla, jos sitä on jäänyt täytteestä. Kinuskin saat pehmitettyä hieman lämmittämällä se mikrossa, jos haluat pursottaa.


 

2 kommenttia:

Hääräämön Laura kirjoitti...

Vaikuttaa tosi herkullisilta, täytyypä kokeilla. :) Kiitos ohjeesta.

Mellu kirjoitti...

Laita hieman enemmän kinuskitäytettä kakkujen sisälle kuin minulla, jotteivät imeydy kokonaan taikinaan. Lapsilta tuli tällainen kommentti, kun maistoivat, että äiti enemmän kinuskia.