Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsakakku Kinuskikissalta

Vähän on kyllästyttänyt minun vanha reseptini kesäkurpitsakakusta. Niinpä etsin netistä jotain uutta ja tietysti sitten päädyin Kinuskikissan blogiin, joka on minun suosikkini kakkublogeista. Sieltä löytyi Risto-vaarin kesäkurpitsakakkuresepti, jota piti kokeilla. Hieman muuttelin ohjetta niin, että korvasin taikinan kurpitsansiemenet kuorituilla auringonkukan siemenillä.


Taikina:

4 dl (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
(korvasin 1/2 dl kuorituilla auringonkukan siemenillä)
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl ruoko- tai taloussokeria
4 munaa

Pinnalle:

40 g valkosuklaata
kourallinen kurpitsansiemeniä


Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä jauhot, mausteet, siemenet ja pähkinärouhe.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen (sekoita välissä jauhoseosta, mikäli vaahto muuttuu rakeiseksi). Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata kakun päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. 
(Lähde: http://www.kinuskikissa.fi/risto-vaarin-kesakurpitsakakku/)

Ei kommentteja: