Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Elämä on palapeliä -kaitaliina


Minulla on kolme kälyä: Käly Keltainen, Käly Sininen ja Käly (en ole ihan varma) Musta tai Ruskea. Nimet muodostuivat heidän keittiönsä tai sisustusväriensä mukaan. Tällä kertaa Käly Keltainen saa etukäteen synttärilahjansa, kaitaliinan. Tulethan hakemaan, niin saat ennen synttäreitä pöydällesi.

Käly Keltainen on rakas ystäväni, josta on tullut minulle hyvin läheinen vuosien saatossa. Heti, kun näin tuon keltaisen kankaan (työkaverini lahjoitus), tiesin tekeväni siitä Käly Keltaiselle jotain. Sitten löysin hänen isävainajansa, appeni, Väinämöisen pellavapaidan, jonka olin tehnyt hänelle vuosia sitten erääseen näytelmään. Siitä se muodostui ajatus kaitaliinasta. Mukana on siis muisto Toivo-apesta <3





Yksityiskohtia

Tunteja en laskenut tämän tekemisessä, mutta aikaa meni rutkasti. Kävin silloin tällöin pala ja kohta kerrallaan ompelemassa. Eniten aikaa meni palapelien palojen tikkaamiseen, joissa jouduin melkein pisto pistolta koneella ompelemaan, koska päädyin tuplasuoraompeleeseen (joustava suora). Tämä ommeltyyppi sai parhaiten esille palapelin palat konekirjontalangalla. Vapaakirjonnalla olisi ollut liian ohut viiva ja kapea siksak oli liian tuhruinen.

Toisille kälyille pitää keksiä myös jotain, ettei tule paha mieli ;)

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Siis ihan mielettömän hieno ja taitavasti tehty, wow!

Mellu kirjoitti...

Kiitos Sirpa!