Sivut

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Miehelle collari ja minulle pitkähihainen trikoopaita

Pikkuhiljaa sauma kerrallaan valmistui miehelle kotoilupusero harjatusta collegesta. Kankaan tilasin Kangaskapinasta ja hyvältä collarikangas vaikuttaa. Tein vähän siistimmän version, jotta kehtaa ovea aukoa, kun tulee yllätysvieraita.

Peruskaavan otin SK:n hupparista 3/2014, s.20, josta
jouduin aika paljon kuitenkin kuosittelemaan.

Itselle tein jo joitakin viikkoja sitten Eurokankaan palalaarista löydetystä nyt muodissa olevasta nude-värisestä puuvilla-elastaanitrikoosta pitkähihaisen ja helmasta vähän pidemmän trikoopaidan. Olen aika vilukissa, joten pitkähihainen tuli tarpeeseen.


Minulla on tuollainen ihana lahjaksi saatu Kaffen pitsitunika, jota ei paljoa ole tullut käytettyä, kun aluspuvut siihen ovat hihattomia. Niitä on harmaan-vihreinä ja mustina. Pidän tuosta pitsisestä valtavasti, mutta käyttö jäänyt liian vähälle. Mietin tässä, jospa tuota voisi tuon pitkähihaisen kanssa käyttää arkena ja housujen kanssa. Mitä mieltä olette? Pitää vielä mallata peilin edessä itselläni.2 kommenttia:

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Kivoja ompeluksia olet taas tehnyt. Sun käsityöt on aina niin kauniisti viimeistelty. Hyvältä näyttää pusero pitsitunikankin alla!

Mellu kirjoitti...

Kiitos Pirjo! Tarpeeseen pitäisi itsellekin tehdä kotoilucollareita. Viihdyn kotona pehmeissä oloasuissa. Viimeistelytaito taitaa perustua kotiteollisuuskoulupohjaani, jossa ensimmäisen vuoden opettaja Marja aina katsoi myös nurjan puolen tarkkaan. Hänen mielestään vaatetta piti pystyä pitämään nurinkin päin nolostumatta. :)