Sivut

lauantai 13. helmikuuta 2016

Salmiakkia ja hedelmäkarkkeja -sukkia

Taas lenkkineuletta, mutta toisella tavalla...

Netin syövereistä löysin kuvan tästä neuleesta, mutta unohdin laittaa ylös lähteen. Siis kuva tuosta lenkkineuleesta, joka muistuttaa salmiakkia eli vinoneliötä. Kuvaa sinnikkäästi katseltuani sain selville, miten se neulotaan. Ei, kun neulomaan sukanvarsia jämistä. Liukuvärjätyt langat ovat kahta eri lankaa, ohuita, Novitan Tico ticoa ja Jawoll Magic dégradéaa ja Valkoinen on Alize Superwashia. Puikot 2,5 mm. Varressa silmukoita on 72 ja jalkaterään vähensin 66:aan.


Kuinka sitten neuloin tuon salmiakkikuvion? Kuvio on jaollinen kuudella, joten silmukkamäärän saa siitä. Tässä kuvia kahdesta kerroksesta, ensimmäisessä tehdään neuloessa lenkit, toisessa ne pujotetaan edellisen kerroksen silmukoihin. Yritän selventää asiaa kuvien viereen.
Neulo alussa 5 krs o.

6. krs: 2 o, *koukkaa lenkki puikolle (ei seuraavan vaan toisen silmukan 4 kerrosta  alaspäin reiästä), 3 o, lenkki (samasta silmukan reiästä kuin edellisen lenkin koukit), 3 o*. Toista *-* krs loppuun.
7. krs: 1 o, *pujota puikko lenkkiin ja vie se silmukan yli ja neulo se sitten vielä oikein, 3 o, vie puikko lenkin läpi ja hae sen kautta seuraava s o, 1 o*. Toista *-* krs loppuun.

8.-10. krs oikeaa.

Toista 6. ja 7. krs, mutta aloita lenkki puolikkaalla, jotta kuvio siirtyy kolme silmukkaa eteenpäin.

3 krs o. Toista alusta (6.krs).


Innostuin kokeilemaan täysin jämälangoista toisen sukan, jossa käytin samaa tekniikkaa. Lankoina Alize Superwashia ja Lane Cervinia Foreveriä. Puikot 2,5 mm. Varressa 66 silmukkaa ja jalkaterässä sama määrä.


Ja vielä kolmannet on tulossa. Langat Alize Superwashia ja vihreä raita Stepiä. Puikot 2,5 mm. Silmukoita 66.

Koti on tyhjän tuntuinen, kun kissamme Pörrö yllättäen kuoli. Sillä oli tapana istua tai maata minun neuloessa siinä tuolin oikean puoleisella käsinojalla ja kehrätä tai kerjätä silityksiä. Neuloin juuri silloin tätä viimeistä sukkaa, kun Pörrö sai rajun kipukohtauksen ja tunnin sisällä se kuoli. Ehdimme eläinlääkärin odotustilaan ja eläinlääkärille jäi vain kuoleman toteaminen. Niin surullista!
Kyynelsilmin jatkan tätä sekavaa jämissukkaa...

5 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Tosi kiva malli! (: Kauniita sukkia oot tehnyt.

Unknown kirjoitti...

Osan otto kissin pois menosta. Mullaki vasta kani menehty ja hiljaiselta tuntuu ku sillä oli tapana käydä kaivamassa ja tökkimässä mun lankakeriä kun kudoin

Katinka kirjoitti...

Oi miten kaunis malli. Tämä pitää "korvamerkitä" ja kokeilla josain vaiheessa =).

Hanna Mi kirjoitti...

Lämpöinen osan otto rakkaan kissan pois nukkumisesta <3! Kiitoksia ohjeesta, laitan muistiin, jos joskus tarvitsen :). Kauniita sukkia!

Pirena kirjoitti...

Kiva löytää aina uusia mallikuvioita ja niin että ne on suomeksi.
Se taas ei ollut kivaa että kissasi kuoli. Meillä on 2 kissaa ja vanhempi täyttää kesällä 15v.