Sivut

lauantai 6. helmikuuta 2016

Siskorusettisukat

Nyt neulotaan syöpää sairastaville naisille Siskorusettisukat, jotta he saavat hyvän mielen, lämpimät jalat ja tietoa Siskot -tukijärjestöstä!   


Osallistu ja neulo kauniit Sisko­rusettisukat ja lähetä ne Siskoille – me vyötämme ne ja toimitamme edelleen syöpään sairastuneille kautta maan. Voit myös antaa ne suoraan syöpää sairastavalle sukulaiselle, tuttavalle tai itselle. 

(Tästä voit suoraan tulostaa vyötteen mukaan sukkiisi.)


Kerrotaan yhdessä, ettei kukaan ole yksin!

Siskot ry on syöpään sairastuneiden naisten potilasyhdistys. Siskot ry:n tarkoituksena on tukea syöpään sairastuneiden naisten kuntoutumista ja rikastuttaa heidän fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiaan kaikkialla Suomessa. 
Ohje Siskorusettisukkiin löytyy täältä (myös pdf:nä) ja lisätietoa Siskoista www.siskot.info.


Ohje on viitteellinen ja voit itse muokata itsellesi sopivan mallin kirjoneulekaaviosta ja sukasta. Sukan värinä voi olla muukin kuin luonnonvalkoinen, mutta toivomme, että siskorusetti pysyy pinkkinä. Mallikuviota voi käyttää moneen kertaan, siis monta siskorusettia, tai rusetti yksinään silmukoita jäljitellen tai neuloa vain pinkin rusetin roikkuvalla sydämellä. Voit siis jättää pois alassuin olevat sydämet (itse en niin tehnyt, koska silloin tulisi nurjalle niin pitkät lankajuoksut, joita pitää sitoa kiertäen). Kerroksien 11-20 sydämiä voi myös käyttää moneen kertaan, jolloin syntyy siskorusettisydänsukat. Sydän voi olla muunkin värinen kuin ohjeessa.

Siskorusettisukkien ohje on varresta varpaisiin neulottu sukka. Kärjestä varteen tehtävissä sukissa kuvio kaaviossa 2 on väärin päin, joten käännä se ennen neulomista.

Jos sukan malli tuntuu käsialallesi liian suurelta, kavenna enemmän silmukoita ennen kantalappua tai kiilakavennuksissa. Jokaisella meistä on erilainen käsiala, siksi malliin on laitettu neuletiheystieto ja vain puikkosuositus.

Ohjeen lyhenteet:

s  = silmukka
o = oikea silmukka
n  = nurja silmukka
krs = kerros
2o 2n  = kaksi oikeaa ja kaksi nurjaa silmukkaa -resori
I, II, III, IV puikko = ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs puikko
2 n yht = neulo 2 nurjaa silmukkaa yhteen nurin
2 o yht = neulo 2 silmukkaa oikein yhteen
s kiertäen = neulo oikea silmukka takareunasta, jolloin silmukkaan muodostuu kierre

Kaaviossa 1:
   nurja silmukka
ӏ    oikea silmukka


Toivon, että joku teistä tukisi syöpään sairastuneiden Siskojen kuntoutusta. Siskot - syöpäkuntoutujat ry:n sivuille pääset tästä. Voit tukea hyvää ja tarpeellista toimintaa kannatus- tai potilasjäsenenä nettisivun kautta. Koskaan ei tiedä, koska sinä tai läheisesi kuulutte meidän joukkoon, jotka sairastuvat syöpään :(
(Siskot ry on tarkoitettu tukemaan kaikenlaisiin syöpiin sairastuneita naisia, ei vain rintasyöpään.)


Sydämelliset Siskot toivovat tukeanne lämpimin jaloin <3

Voit kysyä neuvoa sukista kommenteissa tai laittaa muunlaista kannustusta syöpää sairastaville naisille. Päivitän tätä sivua tarpeen mukaan. Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka osallistuvat Siskorusettisukka-kampanjaan!

Tekstiiliteollisuuden verkkokauppa tarjoaa 15% alennuksen Teetee Pallaksesta, kun tilaat näitä lankoja Siskorusettisukkiin. Tästä pääset Teeteen sivulle.

4 kommenttia:

Pikku Akka kirjoitti...

Kaunis malli ja vielä kauniimpi ajatus niiden takana. <3

Kardemumma kirjoitti...

Kaavio 1 puuttuu ohjeesta, mutta on selitetty hyvin sanallisesti, joten sen pystyi hyvin neulomaan. Omani ovat valmiit ja olivat nopea toteuttaa.

Mellu kirjoitti...

Hyvä, kun huomasit, Kardemumma! Nyt on vaihdettu oikea kuva ja ohje. Hienoa, kun innostutte! Käykää laittamassa/lataamassa kuvia sukistanne www.siskot.info/siskorusettisukat/ -sivulla.

Ihanaa! Kiitän jo nyt syöpisläisten puolesta!!!! :)

Sirpa kirjoitti...

Nämä on kyllä niin ihanat, kiitos Mellu ohjeesta! <3 <3