Sivut

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Neuloosista virkkuusiin

Neuloosi loppui kuin seinään ja alkoi virkkuusi

Kauan olin katsellut virkattuja verhomalleja, kun käly Sininen lainasi minulle vanhoja Kauneimmat käsityöt -lehtiä. Sieltä löysin moniakin kivoja malleja, mutta nyt koukulle pääsi tällainen, jossa virkataan suiruja ja ne yhdistetään isoksi. Jostain syystä nykyisin lehdissä, kirjoissa ja netissäkin on vain älyttömän helppoja ja tylsiä virkkaus- ja neulemalleja. Niistä ei tahdo löytää mitään vähän "haastavampaa" tai erikoista ohjetta hieman kokeneemmalle käsityöntekijälle. Tavallinen ruutuvirkkaus on mielestäni tylsää. Tämäkin malli on aika helppo, mutta kuvassa se on kaunis ja hieman erilainen, siksi se pääsi työn alle.

Kun löysin tuon mallin virkkaukseen, neulominen meinasi tyssätä siihen. Väkisin virkkauksen lomassa sain loppuun toiset Broken seed-sukat, jotka siis ovat vielä päättelemättä. Broken seed on helppo malli kaikenlaisille langoille. Ohje on esimerkiksi täällä. Itse käytin näihin sukkiin Alize Superwashin jämiä, puikkoina 2,5 mm. 
Liina alla nuorena tyttönä tehty revinnäisliina. Olin silloin Salon kotiteollisuuskoulussa ja liina oli koulutyö.


Nyt pääsee rauhassa kesäisiin virkkaustöihin, kun sukat valmistuivat. Virkkaus on vaan jotenkin niin kesäistä. Lupaan kuvata valmiin verhon tänne, sitten joskus, kun valmistuu.

Mukavaa helluntaita!

4 kommenttia:

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Vaihtelu virkistää! Jään odottelemaan virkkuusin epäilemättä hienoja lopputuloksia, kai ne täällä sitten esittelet :)

Nea / Neanomat kirjoitti...

Tulee kyllä kivan näköinen verho. :) Mun lapsuudenkodissa on 80-luvun alun käsityökirjasarja, jota käyn säännöllisesti selailemassa. Etenkin virkkaukseen sieltä löytyy hyviä ideoita.

Johanna Marjukka kirjoitti...

Tosi kivan näköistä verhoa tulossa. Olen muuten samaa mieltä tuosta, että nykyään monet ohjeet ovat hirveän yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Toisaalta niissä on oma juttunsa mutta joskus kaipaa haastetta. Miullakin on noita vanhoja käsityölehtiä laatikollinen ja niissä on useampikin kaunis verhomalli. Saa nähdä koska pääsee joku niistä työn alle. (:

Mellu kirjoitti...

Anteeksi, etten ole vastannut. On ollut väsyttävää aikaa töissä. Voimat eivät tahdo joskus riittää kaikkeen.

Virkkuu on kovassa vauhdissa. Kyllä se sieltä valmistuu, kun suiruja tullut virkattua jo monta. En ole laskenut. Taitaa työläin osuus olla noiden suirujen yhteen virkkauksessa.

Noita vanhoja lehtiä ei kannata heittää pois, jos on vain tilaa säilyttää. Vanhat mallit ovat aivan ihania :)