Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2016

Vauvalahjoja

Sukulaistyttö (käly Keltaisen tytär) sai vauvan. Perheelle tein kortin, vauvalle peiton ja töppöset.
Onnea Emilia ja Juhana vauvasta!


Ei ole kooltansa suuri tuo pikkuinen,
mut' aikaan sai muutoksen melkoisen:
toi elämään tullessaan suloisen lisän,
teki toisesta äidin, toisesta isän.

Pieni hippu ideaa tähän korttiin löytyi Pinterestistä.


Vauvanpeitto
Löysin tilkkutyölaatikosta valmiiksi kootun sinisen hirsimökkitilkkutyön. Olin sen ommellut kauan, kauan sitten. Se oli vähän liian iso, joten purin päistä hieman pois.
Kokeilin ensimmäistä kertaa kirjontapaininjalkaa, jonka olin ostanut jo pari vuotta sitten. Hyvin toimi vanhassa Huskussa uudenmallisen Husqvarnan paininjalka. Tällä oli hyvä ommella kaikkien kerrosten läpi vapaatikkausta. Ei mennyt alapuolen kangas ryppyyn ja muutenkin mahtava fiilis ommellessa. Juuri tällaisiin vanullisiin töihin omiaan. Litteät vapaatikkaukset tykkään tehdä ilman tuota paininjalan "hyppimistä".


Koko peitto on puuvillakankaista koottu, joten kestää myös 60 asteen pesua. Välissä ohut vanu.

Jokainen tipu on erilainen.

Nurjalla Etelä-Afrikasta tuotua ananaskangasta.
Töppöset
Näiden töppösten ohje on Koko perheen lahjakirjasta (1996, Valitut palat). Sini-valkoisen nauhan laitoin vain koristeeksi. Lankana Novitan Baby Wool (100 % merinovilla) ja puikkoina 3,5 mm.Samasta langasta/kerästä yritän saada vielä peukalottomat tumput vaaville, mutta niistä lisää myöhemmin, kun kirjoittelen ohjeen pitsiinkin tänne. Pitsiohje nimittäin on vanha, löytö sukulaisen lapsen lapasesta, joista tutkailemalla kauan, kauan sitten kirjoittelin sitä paperille ja tein muutamat lapaset. 

Lumi suli ja tuli vesisade. Pimeää!


Ei kommentteja: