Sivut

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Vadelma-vaahtokarkkileivokset (gluteiiniton)

Olipa hyvä, että jaksoin viime kesänä poimia vadelmia reippaasti. Nyt löytyi niille loistava leivonnainen! Yhdistelin kahta reseptiä keskenään, kun en tykkää alkuperäisen reseptin mantelimassapohjasta.


Vadelma-vaahtokarkkileivokset
15-20 palaa

POHJA
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoa
1 1/3 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

VADELMA-VAAHTOKARKKIMOUSSE
noin 200 g pakastevadelmia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
150-160 g minivaahtokarkkeja (tai isoja, jotka leikataan 4-6 palaan)
4 dl kuohukermaa

1. Vaahdota sokeri ja munat erittäin hyvin ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi ne vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (20 x 30 cm) vuokaan. 
Paista 200० C uunissa keskitasolla noin 13 minuuttia. 
Kun taikina ei enää tartu tikkuun, leivospohja on valmis.
Anna jäähtyä kokonaan.

2. Laita vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 2-3 min. Paseeraa liemi siivilän läpi toiseen kattilaan. Painele kaikki vattumehu siihen. 
Kuumenna seos uudestaan kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään liedeltä ja lisää vaahtokarkit (pienennä isoja saksilla, nopeuttaa sulamista). Sekoita, kunnes seos on tasaista. (Jos vaahtokarkit eivät meinaa sulaa, nosta kattila pieneksi hetkeksi lämpimälle liedelle, jotta karkit sulavat.)
Jäähdytä seos kunnolla jääkaapissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti jäähtyneeseen vadelma-vaahtokarkkiseokseen. 

3. Valuta kerma-vadelma-vaahtokarkkiseos pohjan päälle. 
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

4. Leikkaa kunnolla hyytynyt piirakka annospaloiksi ja koristele leivokset vadelmilla.




  

Ei kommentteja: