Sivut

perjantai 26. toukokuuta 2017

Keppihevosbuumi

Koulumme kuuluu "Liikkuvaan kouluun". Yhtenä teemana saada oppilaat liikkumaan välitunneilla oli keppihevoset. Tänään sitten kepparirataa teimme "Unelmien liikuntapäivään" ja jonot olivat välillä pitkät. Jokaisella oli joko lainakeppari tai oma.Koulun kepparit aloitimme pajapäivänä 3.-4. luokan kanssa ja loppuun teimme oman nelosluokkani kanssa. Tein aikaisemmin keväällä keppareille tallin puutyöluokassa. Jokaiselle koulun villasukkakepparille teimme porukalla esittelyn talliin. Niistä tuli hauskat!
Viikolla ompelin taas yhden keppihevosen lahjaksi eräälle lapsenmieliselle henkilölle. Kaavoina jo tutuksi tullut Kodin kuvalehden kaava.


Viikko vielä ja sitten alkaa hyvin ansaittu loma :)


"Pään painan ruohikolle

ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

... Sen viisaammat voi tehdä,

mä päivän kultaan jään.

Mä tunnen kaikki tuoksut

ja luonnon loiston nään.Voi leikitellä mielikseen,

voi ottaa jättää paikoilleen


tai olla niin kuin luonnostaan

ja maata vaan."(Tove Jansson)


4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kesälomasuunnitelmissa mm. 2 kepparia ;) pitääpä siinä vaiheessa muistaa tuo kaavalinkki. Ihanaa lomaa ja tsemppiä viimeiseen työviikkoon!

Mellu kirjoitti...

Tsemppiä ja iloa sinullekin viimeiseen työviikkoon!
Hyvä kaava tuo, mutta lyhensin noin 6-7 cm, kun tuli niin pullea alaosa muuten. Korvien ja suun aukileikkeukset on syytä tehdä vähän lyhyempiä kuin kaavassa, muuten tulee turhan pitkät "muotolaskokset" korvien kiinnityksiin sekä suukappaletta ei millään saa sopimaan aukkoon.

Sametti oli hyvä materiaali noihin. Sai kivasti silityssuunnan heppamaiseksi. Nyt pitäis jostain saada vielä materiaalia (esim kirpputorit), kun taas pyydettiin kaksi kpl keppareita.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en tee korvien kohdalle aukileikkauksia. Mielestäni ne ovat merkit mihinkä kohtaan kankaan päälle korvat kiinnitetään

Mellu kirjoitti...

Niin siihen kaavaan on ajateltukin ommella käsin päälle, mutta mielestäni pään muoto tulee kauniimmaksi, kun korvat ompelee koneella kiinni ja kestävämmäksi. Näin saan myös korviin pienet laskokset, jotta korvat näyttävät enemmän oikean hepan korvilta.

Niin tai näin, mutta pienet ja isot ihmiset saa keppihevosilla onnellisiksi!