Sivut

tiistai 26. joulukuuta 2017

Dominoneulesukat

Näin joulun pyhinä ei ole oikein mitään järkevää tekemistä, joten nyt on aikaa kirjoittaa blogia. Dominoneulesukkia tein kahdet tässä jokin aikaa sitten ja nyt voin niistä kirjoittaa aikani kuluksi.

Jos haluat ohjeen alusta asti, niin petyt, sillä saat opetella dominoneuleen ensin ja sitten voit tällä huonolla ohjeella tehdä niistä sukat. Olin jo pitkään miettinyt, miten dominoneulesukkaan pitäisi tehdä kantapää ja tämä minun ratkaisuni istuu jalassa todella hyvin. Kantapää on tiimalasi eli lyhennetyillä kerroksilla tehtävä kantapää. Sukka näyttää hassulta, mutta istuu jalassa hyvin.Persikkaisissa sukissa on hieman isompi dominoneliö (37 s) kuin tilkkumaisissa sukissa (35 s). Molemmat on neulottu Nalle-langan jämistä. Puikkoina 3 mm sukkapuikot.


(Dominoneule 37 silmukalla:
1. krs: koko krs o. Käännä.
2 krs: 17 o, nosta 1 s neulomatta, 2 o yht, vedä nostettu s neulotun yli = 3 s ylivetokavennus, 17 o. käännä työ.
3. krs: nosta 1 s, loppu o. Käännä
4. krs: 1 s neulomatta, 15 o, 3 s ylivetokav., 16 o. Käännä.
Jatka näin, kunnes silmukat loppuvat. Katso esim. ohje täältä.)Aloitin sukan kärjestä: Tee ensin yksi dominoneliö 37 s, jonka jälkeen otin uudet 37 silmukkaa aloituskärjestä ja tein siihen uuden dominon. Näin sain sukan kärjen. Kuvissa "ohje".Jatka dominoneliöitä, kunnes olet kantapään kohdassa. Neulo siihen kohtaan samalla silmukkamäärällä tiimalasikantapää.


Jatka kantapään jälkeen neliöitä, kunnes olet neulonut vartta tarpeeksi.Puolikas neliö varren reunaan: Kun olet poiminut reunassa 37 (35) silmukkaa ja aloitat ensimmäisen kerroksen, päätä 1 s aloitusreunassa. Päätä joka kerroksen alussa 1 s alussa. Näin saat puolikkaan neliön reunaan.


Neuloin myös yhdet sukat, jossa varsi on dominoneuletta
(Lanka Novitan Puro ja teräosa Nallea) ja poimin reunasta
silmukat tavalliseen teräosaan. 
Mukavaa Tapanin päivää! Nyt Tapanin ajelulle serkulle.

Ei kommentteja: