Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Vähän jotain neulottua

Tosi vähän tullut tehtyä käsitöitä ja kirjoiteltua kesän jälkeen. Mihin tuo aika on mennyt? Anteeksi lukijani!
Tässäpä joitain sukkia.


Valtsu-poikani pyysi armeijaan äidin neulomia sukkia, kun armeijan teollisesti valmistettujen sukkien varpaan päällä olevat saumat hiertävät kynnen reunan rikki. Niinpä neuloin samantyyliset 7 veljes-langasta 3,5 mm:n puikoilla.


Pyry-poikani oli kaupassa kanssani valitsemassa Valtsun armeijan sukkiin lankoja, niin pyysi sitten itselleen tätä vaaleaa okraa Nalle-lankaa ja äidin neulomia uusia sukkia. Malli on Petäjä ja ohje siihen löytyy täältä. Puikot 3 mm.


Pyryn sukista jäi Nalle-lankaa, joten neuloin vielä yhdet naisten koon sukat Petäjä-mallilla.


Kaapista löytyi kerä hamsrattua Step-lankaa. Mistä lie loppuunmyynnistä ostettua. Sukkien resori ja kuvio on valepalmikkoa ja puikkokoko oli 2,5 mm. Kantapäässäkin on valepalmikkoa. Sukan pohja sileää neuletta (o s). Valepalmikon ohje täältä.

Horsbäckin Halpahallista olen viime aikoina löytänyt jänniä uusia lankoja. Olen siis taas käynyt hamsraamassa jemmaan. Yhden Haapsalun pitsihuivin jo olen neulonut hauskasta kimaltelevasta langasta ja toinen samanlainen tulossa. Pingoitus vielä puuttuu valmiista, joten en nyt pääse sitä esittelemään. Toivottavasti saan sen tänne nopeammin kuin nuo sukat. Pitäisi siis piristyä...

Ei kommentteja: