Ulkona on hieno ilma, joten en halunnut tehdä mitään aikaa vievää piirakkaa, vaan päädyin mummoni perinteiseen reseptiin, joka on helppo ja nopea valmistaa. Herkullinenkin se on! Reseptin olen saanut Sari-serkultani, joka peri mummon reseptit.
Perinteinen mustikkapiirakka
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa (jos voissa on suolaa, ei tarvitse lisätä)
150 g voita tai margariinia
Täyte:
noin 4 dl mustikoita
2 rkl sokeria
(perunajauhoja)
Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhossa.
Sulata voi ja lisää kulhoon.
Sekoita ja painele vuokaan.
Jätä hieman taikinaa koristeluun (1/2-1 dl).
Levitä marjat vuokaan.
(Jos marjat ovat vetisiä, niin ennen levitystä sekoita hieman perunajauhoa marjoille ja sekoita.)
Ripottele marjojen pinnalle sokeria.
Murustele pinnalle taikinaa.
Paista 210 asteessa (210-225 riippuen uunista) noin 25 minuuttia.
Nauti hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa!
Tämän näköinen piirakka oli ennen uuniin laittamista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti