Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kivenhakkaajan piha

On tässä vuosien saatossa tullut hakattua muutamia pyöreitä kiviä hiekkaan talomme seinustoilla. Niin nytkin. Viikonloppuna reunustin taas tyhjiä kohtia terassin reunassa. Tontiltamme ja ojista löytyy tuota ilmaista hienoa jääkauden pyöristämää koristeainesta. Rakastan tuota hakkaamista ja asettelua! Minusta olisi varmaan pitänyt tulla isona kivenhakkaaja :)

To do-listalla oli tänä kesänä korjata alimmaiset kivirappuset ja notkollaan ollut laattaterassi. Saimme ne tehtyä, vaikka yleiskuntoni on tosi heikko vielä. Pikkuhiljaa tein terassia, kun mieheni korjasi (siis rakensi lähes uudestaan) rappusia. Voimani loppuivat sitten perjantaina, jolloin miehen piti laatoittaa terassi loppuun. Mutta saimme valmiiksi ennen lauantain synttärivieraiden tuloa.

Tänään sitten lisäsin pyöreitä kiviä laatan ja pihapolun väliin
 hakkaamalla. 
Kastelun jälki vielä näkyvissä.
Laatan ja muurikiven väliin jäi pieni rako. Koristelin sen kuivalla
betonilla, päälle pieniä rantakiviä ja sitten kastelu.
Nätti tuli!


Seuraava kivenhakkausprojekti aloitettu, viimeinen talon reuna.Tässä vielä kuvia (vanhoista) talomme kivireunoista, jotka olen tehnyt monia vuosia sitten, kuten ruohoista ja sammaleesta näkee.Yhtään kiveä en ole ostanut, paitsi pussillisen pieniä rantakivia puutarhaliikkeestä. Joka ainoa on kannettu tai kärrätty 1-100 metrin päästä.

Kivaa, kun kesää on vielä jäljellä!
Tiedän mitä teen huomenna töiden jälkeen, hakkaan turhautumat kiviin!

2 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Näyttää niin upealta! Tuohon tarvitaan kyllä pitkäjänteisyyttä.

Ailakki kirjoitti...

Tätä kun katsoo, niin inspiraatiota pukkaa ☺. Hienoja ideoita!