Sivut

torstai 13. helmikuuta 2020

Jämälangoille kyytiä-sukkia

Nyt pitää nopeasti julkaista edes tämä jämälankojen tuhoamissukkajuttu, sillä ostin eilen ihanan kirjontaompelukoneen ja siihen menee varmaan aikaa, kun harjoittelen käyttämään sitä. Nyt poikani nukkuu yövuoron jälkeen, joten en voi ompelukonetta käyttää, ettei hän herää. Tämä on tarpeeksi hiljaista hommaa. Kaapissa olisi myös läjä Haapsalu-pitsihuiveja, joita en ole vielä tänne tallentanut, mutta ne eivät mihinkään karkaa, varsinkaan kun olen kuvat jo ottanut.

Eli näihin sukkiin... Niin kuin tiedätte, jämälankoja kertyy, kun on ahkera neuloja sekä siitä, että on ihastunut kaupassa johonkin lankaan. Pitäähän niitä varastoon ostaa, jotta niitä on kotona silloin, kun inspis iskee. Yritän muistella kuvien alle silmukkamääriä, kokoja sekä langanlaatuja. Käytän Novitan lankojen nimiä esimerkiksi Nalle- tai 7 veljeslangan vahvuisia lankoja. Tämä siksi, että käytän eniten Novitan lankoja, vaikka jämälankojen joukossa on Maijaa ja Teeteen lankoja sekä muita. Sukat ovat tässä hieman eri järjestyksessä, koska niiden mallikuvioiden nimet ovat suunnittelujärjestyksessä. Eli kakkonen ensiksi, kolmonen sitten ja viimeisenä ensimmäinen suunnitelma ja sukka.

Näihin en nyt kirjoita tarkempia ohjeita, mutta mallikuviot julkaisen, jotta voit niitä käyttää, jos muuten hallitset sukanneulomisen. Kakkosessa ja kolmosessa on niin helppo kuvio, että sen oppi ulkoa nopeasti, niin sukkiakin syntyi nopeasti eikä lankajuoksutkaan olleet pitkiä. Kolmosessa sidoin nurjalla pitkät lankajuoksut kolmen tai neljän silmukan välein. 

Jämille kyytiä kakkonen


Kuvio on viidellä jaollinen eli mallikerta 5 silmukkaa, vaikka mallikuvioon olen piirtänyt sen kymmenellä silmukalla.

Nalle-lankoja ja muita samanvahvuisia, koko 39, puikot 3 mm ja
silmukkamäärä 60.

Sama kuin ed.

Nalle-langan vahvuisia jämiä ja puikot 3 mm. Vasemmalla: koko 30, 55 s. Seuraava vas: koko 34/35, 60 s. Kolmas: koko 38/39, 60 s. Oikealla: koko 39, 60 s. 

Seitsemän veljestä lankojen vahvuisia sukkia ja puikot 3,5 mm. Vasemmalla: koko 39, 50 s. Keskellä: koko 38, 50 s. Oikealla: koko 44, 60 s


Jämille kyytiä kolmonen

Mallikerta 10 silmukkaa. 

Nalle-langan vahvuisia lankoja, koko 41/42, puikot 3 mm, 60 s.

Jämille kyytiä ykkönen

Mallikerta 15 silmukkaa.

Nalle-langan vahvuia lankoja, koko 41, puikot 3 mm,
60 s.

2 kommenttia:

johku kirjoitti...

Ihanan värikkäitä! Ylimmäinen malli oli tosi kiva🤗. Tykkään malleista, joissa ei tule pitkiä lankajuoksuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos aivan ihana malli toi ylimmäinen.Ennenkaikkea ihanat väriyhdistelmät