Sivut

sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Kukkaköynnös polvisukat

Jo jokin aikaa sitten suunnittelin polvisukat, joihin halusin kukkia ja lehtiä. Ensin neuloin koesukat, mutta niihin tuli minulle liian paksu pohje eli liian löysät. Tämän julkaisen tässä ensimmäisenä. Sen jälkeen piti muuttaa mallikuviota, jotta sain kapeamman pohkeen sukkaan. Sen julkaisen tässä toisena. Neuloin sukat Nalle-langasta, sitä kun saa ihan ruokakaupasta. Puikot olivat 3 mm, toiseen sukkaa tajusin laittaa resorissa 2,5 mm puikot ja vähensin resorin silmukkamäärää 10 ja lisäsin ensimmäisellä yksivärisellä krs:lla oikeaan silmukkamäärään.

Pidän siitä, että yhdellä puikolla on kaavion malli, joten suunnittelin mallikuviorivin per yksi puikko. Mustat silmukat mallikuviossa tarkoittavat, ettei silmukkaa ole. Pitkät lankajuoksut sidoin 3, 4 tai 5 silmukan välein nurjalla. Jalkaterän päälle tuleva malli on molemmissa sukissa sama ja alle voi neuloa jotain missä ei ole pitkiä lankajuoksuja.

En kirjoittanut ainakaan vielä tarkkaa ohjetta, mutta saat käyttää mallikuvioitani, jos osaat niitä käyttää ilman tarkkaa neuleohjetta.

Kukkaköynnös paksummalle pohkeelle

Nalle-lanka, puikot 3 mm, aloitus 27 s/puikko ja jalkaterässä 15 s/puikko.

s/puikko

Kantapään jälkeen jalkaterän päälle.

Kukkaköynnös kapeammalle pohkeelle

Nalle-lanka, puikot 3 mm, aloitus 23 s/puikko ja jalkaterässä 15 s/puikko.

s/puikko

Ole hyvä kaavioista, mutta muista, että suunnittelijalla eli minulla on oikeus ohjeisiin, joten et voi myydä neulomiasi kukkaköynnös-sukkia julkisesti!

Jo pari päivää on mennyt, kun olen kokeillut minulle uutta kirjovaa ompelukonetta. Siinä sitä on opettelua. Ostin sen käytettynä Tori.fi:n kautta ja taisin tehdä ihan hyvät ja aika edulliset kaupat. Sain myyjältä opastusta, mutta paras opettaja taitaa olla sittenkin oma tekeminen ja YouTube-videot. 

Ei kommentteja: