Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Kehräpullat

Fiskarin Kuppilan muistoksi

Olin nuorena tyttönä kaikki vapaa-ajat Fiskarin Kuppilassa auttamassa. Opin siellä yhtä ja toista, josta on ollut hyötyä myöhemmin elämässä.

Kuppilan pitäjien (edesmenneen Laaksosen pariskunnan) muistoksi julkaisen nyt heidän reseptinsä paperiviinereistä, joita leivottiin siellä joka tai joka toinen päivä.

Kiitos sinne jonnekin!

Kehräpullat eli paperiviinerit
n. 50 kpl

250 g margariinia
12 dl vehnäjauhoja
4 munaa
4 rkl sokeria
3 dl maitoa
1,5 tuorehiivaa

Päällys:
150 g margariinia
225 g tomusokeria
7 tl vaniljasokeria

Voiteluun muna ja päälle raesokeria

Nypi margariini ja vehnäjauho kulhossa. Vispaa hieman munia ja sokeri eri kulhossa ja sekoita margariini-jauhoseokseen. Lämmitä eri kulhossa maitoa (käden lämpöiseksi) ja liuota hiiva siihen. Lisää tämä seos jauho-muna-margariinitaikinaan. Kaiken sekoittamisen voit tehdä kädellä. Alusta vähän aikaa taikinaa kädelläsi. Laita taikina sivuun odottamaan täytettä (ei tarvitse vielä kohottaa).
Sekoita kulhossa päällyksen aineet sekaisin.
Jaa taikina pöydälle kahteen osaan ja kauli ne eri aikaan pöydällä. Kauli litteäksi levyksi (noin 0,5-1 cm) ja lisää päällystäytettä taikinan päälle nuolijalla. Rullaa. Leikkaa suoraan noin 2 cm:n leveitä viipaleita ja laita pulla- tai muffinipaperivuokiin. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja laita päälle raesokeria. Kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.
Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.


PS. Olen hieman muuttanut reseptiä alkuperäisestä eli vähentänyt rasvaa.

2 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Pullat näyttävät kyllä niin herkullisilta. Kiitos reseptistä, tämä täytyy pistää muistiin!

Mellu kirjoitti...

Suosittelen! Ja vaikka teet taikinan eri järjestyksessä (pullan ohjeella, ensin maito...), niin onnistuu. Olen kokeillut kaikki vaihtoehdot vuosien aikana, kun alkuperäisessä ohjeessani on vain ainekset. Mutta margariinin sekoittaminen myöhemmässä vaiheessa on hyvin vaikeaa, jos tekee pullataikinan järjestyksessä.