Sivut

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Muovipussien kierrätystä

Meikkipussukka muovipusseista
On muovipussilaatikkoon kerääntynyt hieman liian paljon erilaisia kauppojen muovipusseja. Päätin kokeilla muovipussien sulatusta ja niiden kierrättämistä. Olin joskus aikaisemminkin kokeillut sulattamista, mutta silloin minulta meni hermot. Nyt päätin tehdä sen uudestaan.

Käytin tähän Eurokankaan, S-Marketin ja Lidlin muovipusseja, silitysrautaa ja leivinpaperia (sekä alle että päälle, ettei muovi tartu silitysalustaan ja rautaan).


Laitoin kaikki kolme pussia aukileikattuina päällekkäin ja leivinpaperin ala- ja yläpuolelle. Alussa pussit kutistuivat runsaasti ja tietenkin sulivat. Tässä vaiheessa voi mennä hermo! Kuitenkin jatkoin. Odotin välillä niiden jäähtymistä ja tein sulatusta uudestaan ja uudestaan niin, että sain muovin suht tasaiseksi levyksi. Ryppyjä tuli, mutta niitä sulattelin lisää. 

Päällimmäiseksi olin yrittänyt laittaa Eurokankaan värikkään muovipussin, jotta hienot värit olisivat näkyvissä. Tuota ulkonäköä pitäisi vielä miettiä, ettei kauppojen logot noin kovin näkyisi.

Ompelin pussukan. Ensin vetoketjun, sitten sivu- ja pohjasauman, lopuksi kulmat. Saumanvarat voivat olla vain 5 mm (ja allekin), sillä muovihan ei purkaannu. Suora pisto oli aika pitkä, jotta neulanreiät eivät rikkoisi muovia. Yritin lopuksi vielä silittää (kuumentaa) saumoja raudalla ja leivinpaperilla, jotta saumanvarat eivät pönköttäisi.Kaavaa pitäisi hieman muuttaa tuon pohjan kulman ompelun takia, jotta näyttäisi suoralta ja yhtä leveältä pohjaa kohden.


Tällä konstilla tulisi myös hyviä pesupussukoita!

3 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Kiitos paljon tästä ohjeesta! On pitänyt kokeilla tätä, jospa nyt saisin aikaiseksi :)

Aila kirjoitti...

Kestäisköhän mun hermo. Jännitti jo lukiessa :-)

Mellu kirjoitti...

Kokeilkaa, on mielenkiintoista, ja vaikka menisi pilalle tai hermot menisi, niin materiaali ei ole kallista.