Sivut

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vanha ruukku uusiksi

Rakastan veden siloittamia rantakiviä

Löysin kasvihuoneesta vanhan punasavisen ruukun, jota ei enää tullut käytettyä, joten päätin tuunata sen kauniimmaksi. Puutarhassa oli pussinpohja rantakiviä, joita on tullut ostettua koristeeksi kukkaruukkujen mullan päälle ja kukkapenkkeihin. Kaapista löytyi vielä pussillinen litteita lasihelmiä. Ei kun liimaamaan...

Pojaltani sain hyvää Pattex 100% liimaa, joka pitäisi kestää kosteutta ja ulkonaoloa. Saapa nähdä...
Varastosta löytyi lopuksi erivärisiä saumauslaasteja, mutta tuo tumman harmaa vei voiton.


Liimaaminen vei eniten aikaa, kun liimaiset kivet valuivat niin helposti pois, mutta tein pari kerrosta kerrallaan ja odottelin, että edelliset hiukan kuivuivat, ennen kuin laitoin uuden kerroksen kiviä. Kivet oli pesty ennen liimaamista. (Ruukku olisi pitänyt maalata esim. kosteutta kestävällä liimalla tms. ennen koristeiden liimaamista, jotta kosteus ei pilaisi laastia tulevaisuudessa, mutta tietysti luin sen vasta, kun olin liimannut kivet.)

Nyt on hyvä syy taas mennä puutarhaliikkeeseen ostamaan tähän sopiva kesäkukka :)

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kerrassaan ihana! Venelakka muuten toimii saviruukuissa hyvänä pohjusteena ja kosteudeneristäjänä. Haisee pahalta maalatessa, mutta just passeli tähän hommaan! :)

Mellu kirjoitti...

Kiitos Sirpa! Tiedänpä ensi kerralla, jos sellaista tulee, siis näitä ruukkuja. Seuraava "mosaiikki-projekti" odottaa ulkona lämpimämpiä ilmoja: kokeilen vanhan huonokuntoisen pöydän korjaamista ja mosaiikkikoristelua laatan paloista.

Liisa P kirjoitti...

Olen myös tehnyt itse tehtyyn sementtiruukkuun laatoista mosaiikkia. Kivan näköinen ruukku :)