Sivut

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuosi alkoi sukilla

Hyvää uutta vuotta kaikille!
Niin se vuosi hurahti ja uusi alkoi.
Tässä parin viikon sukkia, joita olen nikuttanut kaikkien kotitöiden lomassa (ja vähän niiden sijaankin) ja pitsisukkia neuloin automatkalla apukuskina.

Kissat aidalla 2
Jo toiset kissasukat. Tällä kertaa neuloin Emman ja Sulon emännälle. Kissakaavion löydät aikaisemmasta sukkapostauksestani, johon tein kissasukat eri värisestä Alize-langasta. Näissä lanka oli Cervinia Forever ja Novitan Pikkusiskoa. Puikot 2,5 mm. Yläresorissa on hieman mustaa silmuresoria, johon ohje täällä.


Kesän muisto -sukat
Pirjo Iivosen kirjasta Unelmien silmukat on ohje näihin. Ihan kiva malli ja helppokin, jos lukisi vaan ohjeen kunnolla. Huomasin vasta ensimmäisen sukan kärkikavennuksessa, että olin tehnyt kuviossa väärin päin toisen virkkauksen ja neuleen yhdistyskavennuksen. Neuloin toiseenkin sukkaan saman virheen.

Hieman kritiikkiä Pirjo Iivoselle, jos tulee kirjasta toinen painos ja korjaat virheitä: kaavioissa 1 ja 2 ei voi virkkaus lähteä keskeltä silmukkaa. Se pitäisi piirtää joko oikealle tai vasemmalle riippuen kummasta puolesta virkkaus aloitetaan. Tässä kohtaa jouduin soveltamaan (ja myös purkamaan ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja), kun en sukan kuvasta saanut tätä kohtaa selville. No, tulipa kokeiltua tätäkin. Kirja on kyllä ihana ja mallit ihanan omaperäisiä.

Lanka Nallea ja puikot 3 mm.
Pitsisukka
Ohjeen olen saanut jostain lehdestä, mutta koska unohdin kirjoittaa lähteen ylös paperiin, niin en voi sitä kertoa. Olisiko ollut Kotiliesi, vuonna miekka ja kirves?
Lankana 7 veljestä ja puikot 3,5 mm. Vähän liian paksu lanka minun makuuni.


Niin se vuosi lähti käyntiin... sukkia neuloessa. Nyt puikoilla miehelleni ohuet villasukat, mutta niistä lisää myöhemmin...

Luovaa käsityövuotta 2016 kaikille <3

Käykäähän äänestämässä 12.1 asti http://sisustusniksit.fi/ -sivulla valaisinhaasteessa blogeja (kerran päivässä voi äänestää), niin voit voittaa 300 euron valaisinlahjakortin taloon.comiin. Ystäväni Sirpan väkerryksiä on tällä hetkellä kolmantena, vau! Nostetaan Sirpan blogi ykköseksi!

1 kommentti:

Suvituulia kirjoitti...

Ihastuttavia sukkia. Hyvää käsityövuotta 2016!