Sivut

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Eläinten viikko - kissa vieköön!

Ensi viikolla vietetään eläinten viikkoa. Työpaikallani alakoulussa meillä oli oppilaskunta päättänyt, että jokaisena päivänä on teemavärit tai -aiheet: maanantaina harmaa, tiistaina musta, keskiviikkona sininen, torstaina valkoinen ja perjantaina eläinkuosi tai -vaate. Minulle tuli ongelma tuosta perjantaista. Minulla on vain yksi eläinkuviollinen vaate, joka on villapaita. En oikein vielä viitsi villapaitaan pukeutua, kun ei ole vielä niin kylmä.

Heikun, keikun, eikun, tilkkuja penkomaan. Löysin Sirpan (edesmenneen työkaverini) lahjoittaman pehmeän puuvillaneuloksen, joka on kyllä aika hurjan värinen, lilan vaaleanpunainen, ja tilkkulaatikosta löysin siihen sopivia ruskeita trikoita. Kissan kuvan kopioin puuvillakangasarkille. Liimaharsoa silitin kuvan alle ja applikoimalla ompelin kuvan paidan etukappaleeseen. Parantelin värejä kangastusseilla.


Saapi nähdä kuinka tuo kuva pysyy käytössä, kun vain kopioin sen mustesuihkuprintterillä. Ainakin printtauksen jälkeen kuvaa huuhdellessa värit eivät haalistuneet. Kopioidessa värit tulivat muutenkin haaleammiksi kuin skannauskuvalla. Kangasarkin paketissa on ohjeet kuinka niitä printtaillaan.


Ulkona on hieno aurinkoinen syysilma. :) Yöllä oli jo hieman pakkasta. Onneksi sain eilen monivuotiset kasvit, jotka eivät kestä pakkasta, sisälle varastoon. Kerrankin olin oikeaan aikaan laittamassa pihaa talven varalle. Narsissin sipuleita istuttelin jo viikko sitten. Nyt voi rauhassa jäädä talvihorrokseen, ainakin puutarhahommista!

2 kommenttia:

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hienosti rajattu saumasta kurkistava kissa :)

Mellu kirjoitti...

Herätti kyllä huomiota töissä, joten ajoi asiansa. :)