Sivut

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kaikenlaista pientä

On tullut tehtyä kaikenlaista pientä välipaloiksi, kun teen isompia juttuja telkkaria katsellessa, pihalla  ja ompelukoneella. Niistä ehkä myöhemmin. Tässä katsaus pieniin juttuihin:

Hyönteishotelli
Näin telkkarista, kun Sonja Lumme neuvoi aamutv:ssä hyönteishotellin valmistuksen. Minähän siitä innostuin ja tein vanhasta risasta linnunpöntöstä, joka oli menossa nuotioon, meille hyöteishotellin. Sisällä kaadetun puun oksia, polttopuiden pätkiä ja käpyjä. EriKeeper +plus+ -liimalla kiinni ja poralla reikiä. Toivottavasti joku hyönteinen löytää uuden kodin kierrätetystä linnunpötöstä.


Huonekalukankaiden näytepaloja ja keppari
Sain serkultani vanhoja huonekalukankaiden näytepaloja kunnon kasan. Tein tällaisista paloista joku vuosi sitten mökille tuoliin uuden verhoilun. Nyt kokeilin ommella siitä keppihevosen, kun näytteiden alimmaisena on aina iso pala kangasta. Hyvin onnistui, vaikka kankaat olivatkin aika paksuja ja jäykkiä.



Nipsupussukka
Kävin Karnaluksissa tällä viikolla, kun olimme matkalla Haapsaluun. Sieltä ostin itselleni pieniä nipsuja paksuihin tilkkutöihin. Ostin myös paljon muuta, niin kuin tavallista. Pitihän nipsuille saada oma säilytin, joten ompelin kivalla ohjeella (tästä linkki youtube-videoon, jossa tämä hauska ohje neuvottu kädestä pitäen) niille pienen pussukan.


Haapsalun pitsikeskus
Tietysti käsityöihmisen pitää käydä Haapsalussa tuolla pitsikeskuksessa. Siellä neuvottiin ja näytettiin minulle, miten he neulovat tuon nypyn huiveihin, kun en sitä ole koskaan tehnyt. Ostin tietysti ohutta villalankaa yhteen huiviin ja kirjan heidän huivimalleista (osasta). Ehkä talvella tai joskus innostun neulomaan ainakin yhden pitsihuivin.

Valamista
Ulkona valamme tällaisilla muoteilla keinun alle "mattoa". Aika hauskaa hommaa, vaikkakin hidasta.

Odotan koko ajan kunnon kesää, kun nytkin päälläni on pitkähihainen paita ja on vilu. Toivossa on hyvä elää, sano lapamato...

Ei kommentteja: