Sivut

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Hieman ajanvietettä ompelukoneella

Joskus minulle tulee hetkiä, että tahdon vain ommella, mutta ei ole mitään ideoita mitä tekisin. Tällainen hetki oli viikonloppuna, joten otin kangastilkkuja ja vanua ja vain ompelin - vapaakirjontaa koneella. Se sitten on mukavaa! Huristella ilman ajatuksia ja liikutella kangasta neulan viuhuessa koneessa.Hieman kurkkisin Pinterestin kautta lintuideaa. Sen alkuperäinen kuva löytyi täältä. Lintutilkun tein ensin vapaakirjonnalla. Sen jälkeen maalasin tekstiiliväreillä linnut. (Ruskea väri levisi yli, mutta onko tuo niin väliä.)

En tiedä mihin näitä joskus käytän, mutta nyt ne odottavat toteutusideaa, että teenkö tyynynpäälliset tai jotain muuta niistä.

Hauskaa kuitenkin oli!

3 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Kivat linnut ja tikkaus näyttää sujuvan sinulta oikein mallikkaasti. Konekirjonnaksi sanotaa yleensä ompelua, jossa monta kerrosta pistoja osuu päällekkäin ja luodaanvärikkäitä pintoja. Tikkaamisessa pistot asettuvat peräkkäin ja muodostavat kuvioita. Olet siis tikannut et kirjonut. Minä kirjon omiin valokuviini perustuvia lintukuvia. Esim. pihalinnut työssäni on värikkäitä koneella vapaasti kirjomiani lintuja ja niiden välissä vapaata konetikkausta. http://kvilttaaja.blogspot.fi/2017/01/

Mellu kirjoitti...

Minä käytän minulle opetettuja käsitteitä... Maija-Leena Seppälän monisteet, 2000, Käsityötieteen laitos, Hgin yliopisto: Konekirjonta on yleistermi (siis yläotsikko) kaikelle pelkin koneompelein tehtäville kirjonnoille. Sen otsikon alle kuuluvat suorat ompelet, siksakit, vapaa konekirjonta (tässä alaotsikossa oli kaikki ilman syöttäjää tehtävät kirjonnat), koristeompeleet, yms.

Olen pahoillani, jos blogissani jonkun mielestä käytän vääriä termejä. Blogini on minun ”harrastukseni”, kuten kaikki erilaiset käsityöt, joita teen omaksi ilokseni ja toivottavasti myös lukijani (katselijat) saavat niistä omia ideoita töihinsä.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Upeita kuvioita olet saanut vapaasti ommellen aikaiseksi :)