Taikina:
4 dl (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
(korvasin 1/2 dl kuorituilla auringonkukan siemenillä)
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
200 g voita tai margariinia
2 ½ dl ruoko- tai taloussokeria
4 munaa
Pinnalle:
40 g valkosuklaata
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä jauhot, mausteet, siemenet ja
pähkinärouhe.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen (sekoita välissä jauhoseosta, mikäli vaahto muuttuu
rakeiseksi). Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.
Kaada taikina voideltuun
ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).
Paista 200 asteessa noin
45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä.
Paloittele valkosuklaa
lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula
pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata kakun päälle.
Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
(Lähde: http://www.kinuskikissa.fi/risto-vaarin-kesakurpitsakakku/)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti