Lihapiirakka
250 g keitettyä perunaa
250 g margariinia tai voita
250 g (noin 5 dl) vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
1 1/2 riisiä
vettä, suolaa
250 g jauhelihaa
1 rkl voita
1/2 hienonnettua sipulia
2 keitettyä kananmunaa (10 min)
mausteita
Voiteluun:
kananmuna
Valmista täyte etukäteen eli paista sipuli ja jauheliha. keitä riisit ja kananmunat. Pilko kananmunat hienoksi. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään. Tarkasta maku ennen kuin laitat sen taikinan päälle.
Survo keitetyt perunat. Sekoita käsin kaikki aineet perunoiden sekaan. Tee tasainen taikina. (Jos perunoista jää isohkoja paloja taikinaan, se ei haittaa.) Kauli taikina leivinpaperin päälle noin 35 x 45 cm. Lisää täyte puoleen kaulitusta taikinaa. Taita loppu taikinaa sen päälle (voit käyttää kääntämiseen apuna leivinpaperia, joka on taikinan alla) ja litistä reunat hyvin kiinni. Voitele vatkatulla kananmunalla. Tee piirakkaan haarukalla reikiä sinne tänne, jotta paistamisen aikana höyry pääsee ulos.
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Kyllä kelpaa mennä kylään ja viedä mukana iltapalaa koko poppoolle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti