Työkaverini Jenni antoi tämän reseptin monta vuotta sitten, kun hän oli leiponut tätä töihin. Ihastuin makuun ja kakun suutuntumaan. Kiitos Jenni, resepti on ollut usein käytössä!
![]() |
Mustikoita olisi saanut olla enemmän, mutta ei ollut enempää. Reseptissä oikea määrä. |
Jennin mustikkakakku
Pohja:
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
--> Sekoitetaan keskenään
Lisää 100 g pehmeää margariinia ja
1/2 dl kermaa tai maitoa
--> Sekoitetaan (tulee aika löysää)
Laita taikina voideltuun vuokaan ja 15 minuutiksi jääkaappiin.
Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.
Jäähdytä pohja hyvin.
(Kostuta, jos haluat, esim. likööri + vesi tai muulla.)
![]() |
Aina unohdan, että reuna valuu paistaessa. |
![]() |
Nuolijalla levitetty vuokaan. |
Täyte:
1 purkki ranskan kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
--> Vatkataan 3-4 min.
Lisää varovasti 2 dl vispikermaa vatkattuna.
Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Lisää 3-4 dl mustikoita.
Lisää hyytelösokeriseos täytteen päälle pakkauksen ohjeen mukaan.
(2 dl vettä, 1 dl hyytelösokeria kiehautettuna ja hieman jäähtyneenä.)
Tee kakku edellisenä päivänä, niin maut ovat imeytyneet.
Suosittelen lämpimästi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti